ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρεσιτάλ για φλάουτο και πιάνο

ρεσιτάλ-για-φλάουτο-και-πιάνο-494600

Δύο διεθνούς φήμης μουσικοί ο Δανός μαέστρος και πιανίστας Sven Birch και η φλαουτίστα καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ρία Γεωργιάδου θα πραγματοποιήσουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεσιτάλ στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου σήμερα Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα «Ερση Σαράτση». Οι δύο διακεκριμένοι μουσικοί θα δώσουν επίσης σεμινάρια για φλάουτο και μουσική δωματίου για σπουδαστές και νέους μουσικούς της πόλης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Αντερσεν, Κουνάδη, Ράϊνεκε, Αντρέ Ράϊχερτ κα.

Ο Sven Birch απέσπασε πολλές υποτροφίες που του έδωσαν τη δυνατότητα σπουδών στην Ακαδημία της Βιέννης με τον Αlexander Jenner. Είναι ένας περιζήτητος μουσικός με ευρύ ρεπερτόριο από τον Βach μέχρι την σύγχρονη μουσική. Εμφανίζεται ως σολίστας, μέλος συνόλων μουσικής δωματίου και συνοδός lied. Πραγματοποίησε συναυλίες στην Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Ισλανδία, στα νησιά Φερόες, στην Ουαλία, Ιρλανδία, ΗΠΑ και αλλού. Εχει διδάξει στο Μozarteum Salzburg, στην Ακαδημία της Κοπεγχάγης και είναι μέλος του «ensemble nord» της Κοπεγχάγης και του «george crumb trio». Καλείται συχνά να διδάξει σε σεμινάρια και έχει πολυάριθμες ηχογραφήσεις δίσκων ακτίνας, όπως και ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Είναι επίσης συνθέτης και εκδότης μιας σειράς παιδαγωγικών έργων για το πιάνο στις εκδόσεις universal, zimermann και peters. Εχει σπουδάσει διεύθυνση ορχήστρας με τον gmd janos fürst και ήταν βοηθός διευθυντή ορχήστρας στην “aalborg symfonieorkester”(dk). Ο Sven Birch διευθύνει πολυάριθμες συναυλίες και παραγωγές και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας δωματίου «danube 2135».

Η Ρία Γεωργιάδου συνέχισε τις σπουδές της στην Αnton Βruckner Universität του Λίντς της Αυστρία και στην Hochschule für musik Freiburg της Γερμανίας

(στην τάξη του διάσημου φλαουτίστα, συνθέτη και μαέστρου Robert Aitken), αποκτώντας τίτλους βασικών και μεταπτυχιακών σπουδών φλάουτου με «παμψηφεί διάκριση». Παρακολούθησε τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών «Αtem-stimme-bewegungsschulung» (τεχνικές αναπνοής – φωνής – κίνησης για πνευστούς) με τον dr. Βriebl στη Βιέννη. Επίσης φοίτησε κοντά στους Κarlheinz Stockhausen – Kathinka Pasveer και Iαnos Bαlint κ.α. Eχει κερδίσει υποτροφίες και έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς (gradus ad parnassum, hellexpo, yamaha, λίλιαν βουδούρη, jugend musiziert, ν.ω.θ., das podium κα.).

Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με διάφορες ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου της Χαιδελβέργης. Εχει εμφανιστεί στην Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία, Γαλλία, Αγγλία, ΗΠΑ κλπ. Εχει ηχογραφήσει για την Αυστριακή και Ελληνική ραδιοφωνία και έχει παίξει πολυάριθμες α΄ εκτελέσεις έργων για όλη την οικογένεια των φλάουτων. Είναι μέλος του τρίο «les dames desheritees», του συνόλου σύγχρονης μουσικής ewave υπό την διεύθυνση του Wil Offermans και καλείται τακτικά να συμμετέχει σε διακεκριμένα ορχηστικά σύνολα. Από το 2005 διδάσκει φλάουτο στο τμήμα μουσικών σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστήμιου.

 

 

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου