ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα βήματα του χορού

στα-βήματα-του-χορού-285409

Η Δημοτική Σχολή Χορού, με την ποιοτική και συγκροτημένη διδασκαλία των άρτια καταρτισμένων και διπλωματούχων καθηγητριών της, έχει κατορθώσει να γίνει πρέσβειρα της τέχνης της Τερψιχόρης στην πόλη. Η ορχηστική τέχνη στη Δημοτική Σχολή Χορού καλλιεργείται και διδάσκεται σωστά, μεθοδευμένα και συμβαδίζει με τις σύγχρονες τάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό προσπαθώντας να ανεβάζει τον πήχη κάθε χρόνο όλο και πιο ψηλά.

Είναι αναγνωρισμένη από το ΥΠ.ΠΟ.A. και καλύπτει όλες τις βαθμίδες της ερασιτεχνικής εκπαίδευσης (τη μόνη υπάρχουσα βαθμίδα πριν τις σπουδές σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού) σε εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Πολλοί μαθητές της σχολής συνέχισαν τις επαγγελματικές τους σπουδές, κάνοντας καριέρα ως καθηγητές και χορευτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα τμήματα που προγραμματίζεται να λειτουργήσουν φέτος είναι: Χορευτική Προπαιδεία -Μουσικοκινητική Αγωγή για παιδιά από 3-5 χρονών. Κλασσικός Χορός (Σύστημα Vaganova). Για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Σύγχρονος Χορός (Limon based). Για εφήβους και ενήλικες. Σύγχρονος χορός – afro fusion. Συνδυάζει τεχνικές του σύγχρονου χορού (όπως release, flying low, Limon, Graham) με τεχνικές αφρικάνικου χορού (yorumba, afrocubana, danza contemporanea). Αυτοσχεδιασμός, Σύγχρονος Χορός για ηλικίες 45 ετών και άνω, Φυτώρια -Τμήματα Επαγγελματικής Κατεύθυνσης. Barre a terre, μια ήπια μορφή εκγύμνασης του σώματος.

Επίσης διδάσκεται Creative Modern Dance για παιδιά δημοτικού που θα γνωρίσουν και θα διδαχτούν σύγχρονες μορφές σωματικής έκφρασης και χορού. Οι μαθητές θα αναπτύξουν δεξιότητές κίνησης και χορού αποκτώντας ένα ισχυρό θεμέλιο. Παράλληλα λειτουργεί τμήμα Latin και ευρωπαϊκών χορών για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Όπως όλα τα μαθήματα χορού προσφέρουν πειθαρχία και ομαδική συνεργασία, χτίζουν την αυτοεκτίμηση και τον σεβασμό για τους άλλους, βελτιώνουν τον συντονισμό και την ισορροπία, γυμνάζουν το σώμα με τρόπο διασκεδαστικό και ενεργητικό. Επίσης δίνεται η δυνατότητα, σε όποιον επιθυμεί να ασχοληθεί πιο επαγγελματικά με τη σπουδή των Latin χορών, της απόκτησης μαθητικών ή επαγγελματικών πτυχίων, καθώς και της συμμετοχής σε αγωνιστικά τμήματα.

Και για τη φετινή χρονιά δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές του δημοτικού που είναι εγγεγραμμένοι στα τμήματα κλασσικού χορού να παρακολουθήσουν, αν το επιθυμούν, ακόμη μια τεχνική, επιλέγοντας ανάμεσα στο creative dance και τους Latin χορούς με μια συμβολική συνδρομή.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν 1η Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της σχολής, Κουταρέλια με Ρ. Φεραίου (Π. Ηλεκτρική) ή να τηλεφωνούν στο 24210-54244. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου