ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δέκα δημιουργικά χρόνια

δέκα-δημιουργικά-χρόνια-498260

Δέκα χρόνια εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής δράσης συμπληρώνει φέτος η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης που λειτουργεί από το 2000 με ευθύνη του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου και είναι η πρώτη αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού που λειτουργεί εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Η Σχολή δέχεται ως σπουδαστές τους επιτυχόντες στις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι αποκτούν Δίπλωμα Ηθοποιού μετά από τρία έτη σπουδών, αλλά και τους ακροατές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πλήρες πρόγραμμα σπουδών και να αποκτήσουν Βεβαίωση Σπουδών Ηθοποιού.

Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι: Υποκριτική – Αυτοσχεδιασμός, Ορθοφωνία, Κίνηση, Χορός, Ιστορία και Πρακτική Κινηματογράφου, Σκηνογραφία – Ενδυματολογία, Μουσική, Τραγούδι, Ιστορία Θεάτρου, Δραματολογία, Ιστορία Λογοτεχνίας, Ξιφασκία (προαιρετικό). Κατά τη θερινή περίοδο (Ιούλιος – Αύγουστος), στην Δραματική Σχολή λειτουργεί Τμήμα Προετοιμασίας Υποψηφίων για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

Οι Σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης, κατά τη διάρκεια των Σπουδών παρακολουθούν πρόβες επαγγελματικών παραστάσεων αλλά συμμετέχουν και οι ίδιοι με μικρούς ρόλους σε επαγγελματικές παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Άλλες δραστηριότητες στις οποίες επιδίδονται οι Σπουδαστές είναι αυτές του Βοηθού Σκηνοθέτη, του Βοηθού Σκηνογράφου, Ενδυματολόγου, του Βοηθού των Τεχνικών του Θεάτρου κλπ. Έτσι, προ της αποφοίτησης έχουν εμπειρία όχι μόνο στην υποκριτική αλλά και στην εν γένει διαδικασία παραγωγής μίας θεατρικής παράστασης. Στα πλεονεκτήματα των σπουδών της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Βόλου, συμπεριλαμβάνονται και οι ευρύχωρες εγκαταστάσεις της Σχολής (αίθουσα υποκριτικής, αίθουσα χορού, αίθουσα θεωρητικών μαθημάτων), καθώς και ο μικρός αριθμός των σπουδαστών που επιτρέπει στους καθηγητές την άμεση αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών του κάθε σπουδαστή. Απόφοιτες σπουδάστριες και μαθήτριες της Σχολής συνεργάστηκαν σε θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες της ελληνικής και διεθνούς δημιουργίας καθώς και σε σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης.

Στη Δραματική Σχολή έχουν δικαίωμα εγγραφής όχι μόνο οι υποψήφιοι ηθοποιοί, αλλά και όσοι νέοι ενδιαφέρονται για έναν κύκλο σπουδών με αντικείμενο το Θέατρο, ενώ είναι εφικτή και η εγγραφή σε ένα, δύο ή και περισσότερα μαθήματα, από τα οποία θα λάβουν την ανάλογη Βεβαίωση Σπουδών. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 17.00 έως τις 20.00 το απόγευμα στη Γραμματεία της Σχολής (Γλάδστωνος με Ρήγα Φεραίου Αθλητικό Κέντρο Αδαμόπουλου στον β΄ όροφο). Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 24210 48103. Τα μαθήματα ξεκινούν σύμφωνα με το πρόγραμμα που ορίζεται και ανακοινώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού (αρχές Νοεμβρίου κάθε έτους). Οι πρώτες εξετάσεις, διενεργούνται με τη συμπλήρωση 13 εβδομάδων από την έναρξη των μαθημάτων . Οι σπουδαστές εξετάζονται σε όλα τα μαθήματα και οι βαθμοί επίδοσης αποστέλλονται στο Υπουργείο Πολιτισμού. Οι δεύτερες εξετάσεις πραγματοποιούνται μέσα στον Ιούνιο, αφού και πάλι συμπληρωθούν 13 εβδομάδες μαθημάτων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου