ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αγάλματα στην άμμο από τον Τοσιχίκο Χοσάκα [εικόνες]

αγάλματα-στην-άμμο-από-τον-τοσιχίκο-χο-317387

Ο Τοσιχίκο Χοσάκα (Toshihico Hosaka) λατρεύει την άμμο. Σε τέτοιο βαθμό που φιλοτεχνεί, από άμμο, τεράστια αντίγραφα Τυραννοσαύρων ή του «Δαυίδ» του Μιχαήλ Άγγελου. Μαζί με τον Αμερικανό Καρλ Γιάρα, ο Τοσιχίκο Χοσάκα από τη βορειο-ιαπωνική επαρχία Ακίτα θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους γλύπτες άμμου στον κόσμο.

Χρησιμοποιεί μόνο νερό και άμμο. Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί το έργο του, το ραντίζει με μια ειδική κόλλα την οποία εξέλιξε σε συνεργασία με μια ιαπωνική εταιρεία χημικών για να προστατεύει τον «Ποσειδώνα» ή το «Μαμούθ» που έχει φιλοτεχνήσει από τον άνεμο και τον ήλιο.

Τα έργα του μόνον επαίνους δρέπουν από όλον το κόσμο. Ο τελευταίος ήταν στο Fulong International Sand Art Festival στην Ταϊβάν, στο οποίο 22 καλλιτέχνες άμμου διαγωνίστηκαν με θέμα «ο ήρωας».

Ο Τοσιχίκο Χοσάκα κέρδισε το πρώτο βραβείο απεικονίζοντας τον θρυλικό ρονίν (σσ χωρίς αφέντη) σαμουράι Μουσάσι Μιγιαμότο. Του πήρε τρεις μέρες για να φιλοτεχνήσει το άγαλμα από άμμο αυτού του σπαθομάχου του 17ου αιώνα, ο οποίος έμεινε ανίκητος σε 60 μονομαχίες και συνέγραψε το περίφημο «Βιβλίο των Πέντε Δακτυλίων».

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου