ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναβάλλεται λόγω κρίσης

αναβάλλεται-λόγω-κρίσης-851206

Ορατές είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και στον πολιτιστικό χώρο, καθώς αναστέλλεται, τουλάχιστον για φέτος, το προγραμματισμένο Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου, το οποίο αποτελεί μια πολύ αξιόλογη πρόταση με δημιουργικές παραμέτρους. Την ελπίδα ότι οι συνθήκες της επόμενης χρονιάς θα επιτρέψουν την υλοποίηση των στόχων του Α.Μ.Κ.Ε. «Σαντικλέρι» διατυπώνουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου, το οποίο αναστέλλει, όπως προαναφέρθηκε, τη λειτουργία του για το φετινό φθινόπωρο. Το προγραμματισμένο για τις αρχές Οκτωβρίου, Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου, που επρόκειτο να στεγάσει και φέτος ο φιλόξενος χώρος της Παλαιάς Ηλεκτρικής του Βόλου, δε θα πραγματοποιηθεί «λόγω… κρίσης» όπως επισημαίνεται.
Όπως εξηγούν τα μέλη της ομάδας «Σαντικλέρι»: «Μέσα σε μία πολύ δύσκολη οικονομικά χρονιά όπου οι εταιρικές χορηγίες παρουσιάζουν πτώση κατά 70% και οι κρατικές επιχορηγήσεις είναι από μηδαμινές έως ανύπαρκτες, οι πόροι για τη διοργάνωση και λειτουργία του Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου είναι δυσεύρετοι». Παρόλα αυτά «επιστρέφουμε αμέσως… Δεν εγκαταλείπουμε. Κάνουμε μια μικρή ανάπαυλα. Μένουμε πιστοί στην πρόθεσή μας να συνεχίσουμε να δρούμε περιφερειακά και να συμβάλουμε στην παρουσίαση «καλού θεάτρου». Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά να ανταμείψουμε το κοινό με ένα φρέσκο, ενδιαφέρον και «χορταστικό» καλλιτεχνικό πρόγραμμα» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου αποτελεί την προσπάθεια μιας ομάδας νέων ανθρώπων με πολλή αγάπη για το θέατρο και με όραμα, τη διάδοση των εναλλακτικών του μορφών. Στοχεύει κυρίως στη δημιουργία ενός θεσμού, μέσα από τον οποίο οι φίλοι του θεάτρου θα δίνουν ένα ετήσιο ραντεβού προκειμένου να γευτούν πρωτοποριακές θεατρικές κινήσεις και παραστάσεις. Ως πειραματική, εννοείται κάθε μορφή θεάτρου που συνδυάζει επί σκηνής περισσότερες από μία παραστατικές ή εικαστικές τέχνες. Παραστάσεις που συνδυάζουν το χορό με το θέατρο, το κουκλοθέατρο, το θέατρο αντικειμένων, το θέατρο με χρήση βίντεο, κ.α. Η συγκεκριμένη διοργάνωση επιδιώκει επίσης την ανταλλαγή ιδεών στο χώρο των αναπαραστατικών τεχνών, τη συνεργασία και προσέγγιση ατόμων διαφορετικής κουλτούρας μέσω της τέχνης του θεάτρου και την ενεργό συμμετοχή των νέων, ενώ στις προθέσεις των διοργανωτών είναι η επάνοδος του Φεστιβάλ με νέες δράσεις, την επόμενη χρονιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου