ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με τη σφραγίδα του Πανεπιστημίου

με-τη-σφραγίδα-του-πανεπιστημίου-349079

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μουσικό Φεστιβάλ Πάου, το οποίο άνοιξε αυλαία προχθές και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Αυγούστου, στο Συνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Πάου Αργαλαστής, για δεύτερη χρονιά.

Ο τίτλος «Συνυπάρξεις» που επελέγη φέτος, παραπέμπει στις ποικίλες μορφές συνύπαρξης που σηματοδοτεί η πρωτοβουλία ενός Ακαδημαϊκού Ιδρύματος να διοργανώσει μια μουσική και εκπαιδευτική δράση στο Πήλιο, που περιβάλλει δημιουργικά την έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Βόλο.

Το Φεστιβάλ Πάου διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και υποστηρίζεται από την Επιτροπή Ερευνών και την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Π.Θ. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων, μέλος ΕΕΠ του Π.Θ, ενώ για την υλοποίηση του φεστιβάλ σημαντική είναι η εθελοντική προσφορά των συνεργατών και μελών των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Καταξιωμένοι μουσικοί από διαφορετικές μουσικές αφετηρίες «συνυπάρχουν» πάνω στη σκηνή και κάτω από τον υπέροχο ουρανό της Πάου, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, όπως: Νότης Μαυρουδής, Νένα Βενετσάνου, Γιώργος Τοσικιάν, Δημήτρης Δεμίρης και Smokin Blues, Γιώργος Ταμπάκης, Κατερίνα Φωτεινάκη, Εύη Φιλίππου, Σίμος Παπάνας, Κυριάκος Γκουβέντας, Αυγερινή Γάτση, James Wylie, Fausto Sierakowski, Αλέξανδρος Πουλαράκης, Ουρανία Λαμπροπούλου, Ευγένιος Βούλγαρης, Μαρία Σίμογλου, Θύμιος Ατζακάς, Μιχάλης Κουλουμής, Παντελής Χατζηκυριάκος, Γιάννης Αλεξανδρής, Ηρώ Μενέγου και οι Bouche Fermee, Φίλιππος Κωσταβέλης και το Πέταγμα της Φωνής, Μαρία Θωίδου και Μουσικά Σύνολα του Π.Θ.

Επίσης, στον εκθεσιακό χώρο της Μονής Πάου λειτουργεί η έκθεση του Λάκη Μουρατίδη, με τίτλο «Εικόνες Συσκευασίας».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 συναυλίες: 18, 19 και 20 Αυγούστου στις 21.00, 24, 25, 26, 27 και 28 Αυγούστου στις 21.00, και επιπλέον τέσσερα ανοιχτά σεμινάρια από τις 21 έως τις 23 Αυγούστου. Τόσο οι συναυλίες όσο και τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν στο κοινό.

Σήμερα Κυριακή 20/8 στο πρώτο μέρος θα ακουστούν «Βυζαντινά κρατήματα και παλατιανές μουσικές από την Πόλη», από τους Αχιλλέα Τίγκα (νέι), Δημήτρη Τίγκα (βιολόνε). Ακολουθεί το ιντερμέτζο «Μικρό ιδανικό όνειρο – Μια σύντομη περιπλάνηση στο ανέφικτο με νότες» όπου συμμετέχει ο Νικόλας Σπανός (φωνή, κοντρατενόρος). Στο δεύτερο μέρος οι Ειρήνη Μαύρου (πιάνο), Νίκος Ζαφρανάς (πιάνο), «FF duet» Κατερίνα Φωτεινάκη (φωνή, κιθάρα), Εύη Φιλίππου (κρουστά).

Την Πέμπτη 24/8 στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί «Σπουδή πάνω στο ακομπανιαμέντο του λυρικού θέματος». Συμμετέχουν οι: Barbara Sauter, βιολί, τραγούδι, Μαρία Θωίδου, τραγούδι, Χάρης Γ. Καβαλιεράτος, αφήγηση, κιθάρα, ξύλινες κούκλες. Δεύτερο μέρος «Από το μπαρόκ στο παραδοσιακό βιολί», Σίμος Παπάνας, βιολί , Κυριάκος Γκουβέντας, βιολί.

Την Παρασκευή 25/8 στο πρώτο μέρος θα ακουστούν «Ηχοι από κλαρίνο», από τον Σταύρο Κουσκουρίδα και στο δεύτερο μέρος «People of the Wind», με τους James Wylie, σαξόφωνο, Fausto Sierakowski, σαξόφωνο, Αλέξανδρο Ριζόπουλο, κρουστά.

Το Σάββατο 26/8 στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν «Η Κάρμεν του Χειμώνα», με την Μαρία Θωίδου και το «Πέταγμα της Φωνής». Στο δεύτερο μέρος σειρά έχουν τα «Βouche Fermée», με τους Δώρα Αλεξιάδου, βιολί, Μαρία Γούβαλη, σαξόφωνο, Σταυρούλα Μαύρου, κιθάρα, Ηρώ Μενέγου, πιάνο, Πάνο Μπακάλη, ακορντεόν.

Την Κυριακή 27/8 στο πρώτο μέρος προγραμματίζεται μελωδικό ταξίδι «Από το παραδοσιακό τραγούδι στο σμυρναίικο μινόρε», Ουρανία Λαμπροπούλου, σαντούρι, Μαρία Σίμογλου, τραγούδι. Στο δεύτερο μέρος «Αστικά ηχοτοπία του μεσοπολεμικού ρεμπέτικου», με τους Ουρανία Λαμπροπούλου, σαντούρι, Ευγένιο Βούλγαρη, ούτι.

Την Δευτέρα 28/8 στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί «Ασιατική μουσική δωματίου», από τους Θύμιο Ατζακά, ούτι, Μιχάλη Κουλουμή, βιολί ιντερμέτζο, και «Nυχτερινές αφηγήσεις» με την Κυριακή Δούδη, αφήγηση, Μαργαρίτα Λιτητάρη, κιθάρα, λαούτο, φωνή. Στο δεύτερο μέρος σειρά έχει η «Τομπουρλίκα» με τους Παντελή Χατζηκυριάκο, φωνή, μπουζούκι, Γιάννη Αλεξανδρή, κιθάρα, φωνή. Είσοδος δωρεάν με κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6931818614.

Τόσο οι συναυλίες όσο και τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν στο κοινό. Για κρατήσεις θέσεων και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6931818614, κ. Νατάσα Αμπατζή και στο http://paoufestival2017.weebly.com/

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου