Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας

Τελευταία ενημέρωση: 2017-08-18, 18:38:41
Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας

Ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», πιστός στο ραντεβού του με την παράδοση διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το Σάββατο 19 Αυγούστου στις 21:00, την ετήσια συνάντηση των τοπικών και όχι μόνο, χορευτικών συγκροτημάτων στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πρωτοξεκίνησε πολλές δεκαετίες πριν, για να θυμούνται οι παλαιοί τα νιάτα τους και την ομορφιά τους , και να γνωρίσουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους τις ρίζες, τα ήθη και τα έθιμα αυτού εδώ του τόπου.

Σήμερα αποτελεί θεσμό και πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών που συγκεντρώνονται την συγκεκριμένη καλοκαιρινή βραδιά στη γραφική πλατεία του χωριού για να απολαύσουν όλοι μαζί τα δημοτικά τραγούδια και τους χορούς, και να γευτούν τα φαγητά και τα εδέσματα του κεντρικού εστιατορίου της πλατείας του χωριού.

Φέτος , συμπληρώνοντας 30 και πλέον χρόνια ζωής του συλλόγου, θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στα ιδρυτικά μέλη της πρώτης διοικητής επιτροπής και του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, χάρη στα οποία η ιδέα της ίδρυσης του συλλόγου έγινε πράξη.

Συμμετέχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι: Μ. Σ. Γαρεφίου Αριδαίας, «Ορμίνιο» - Πορταριάς, Διμηνίου, «Κένταυρος» - Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Οι μουσικοί: Βαγγέλης Παντελάς – κλαρίνο, Αντώνης Βούλγαρης – λαούτο, Αναστασία Λύτρα – κρουστά, Μαρίνα Μπαρούτα – τραγούδι, Δημήτρης Χρηστάκης – τραγούδι. Κρατήσεις στα τηλέφωνα 6970285458 – 2428079719.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=