ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική περιήγηση

πολιτιστική-περιήγηση-367670

Μία ακόμη εξαιρετική εκδρομή. Τριήμερη αυτή τη φορά. Με τριπλό προορισμό: Ναύπλιο-Επίδαυρο, Πύλο, Καλαμάτα.

Το λεωφορείο γέμισε με τα μέλη και τους φίλους της Φιλαρχαίου Εταιρείας, όλοι γεμάτοι ενθουσιασμό και ανυπομονησία για το πλούσιο πρόγραμμα που είχαν μπροστά τους. Οι περισσότεροι ήταν παλιοί, αγαπημένοι φίλοι, οι οποίοι επί χρόνια συμμετέχουν στις εκδρομές αυτές. Εκδρομές που ξεχωρίζουν για την άψογη, προσεγμένη ως την τελευταία λεπτομέρεια, διοργάνωσή τους.

Το έργο που επιλέχθηκε φέτος ήταν η «τραγικωμωδία» του Ευριπίδη «Άλκηστις», που «διδάχθηκε» το 438 π. Χ. Σκηνοθετημένη και δοσμένη με τη ματιά της Κατερίνας Ευαγγελάτου, κόρη του Σπύρου Ευαγγελάτου, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, όταν, το 2013, βραβεύθηκε η Φιλάρχαιος.

Το Ναύπλιο πάντα γοητεύει τους επισκέπτες του, όσες φορές κι αν το επισκεφθούν. Αυτή τη φορά το απολαύσαμε με μια όμορφη και ολοκληρωμένη περιήγηση με τα κόκκινα ανοιχτά λεωφορειάκια, που μας ανέβασαν ως το Παλαμήδι, από όπου η θέα είναι μοναδική.

Επόμενος προορισμός ήταν η πανέμορφη, γραφική Πύλος, ή Οικοδέσποινα της Μεσσηνίας» με την ξακουστή πλατεία της των τριών Ναυάρχων, τα αιωνόβια πλατάνια της, την αστραφτερή της θάλασσα, που μοιάζει με λίμνη, έτσι όπως στέκεται μπροστά της το νησάκι Σφακτηρία.

Και κατάληξη η «Μασσαλία του Μωριά», η πολυτραγουδισμένη Καλαμάτα. Η πλούσια ιστορία της τράβηξε το ενδιαφέρον όλων. Η περιήγηση και πολύ ενημερωτική ξενάγηση του νεαρού αρχαιολόγου ξεναγού μας, τα Μουσεία της, οι δρόμοι της, οι βιοτεχνίες των περίφημων Καλαματιανών μεταξωτών μαντηλιών κ.ά. μας ενθουσίασαν και ενδόμυχα όλοι ευχηθήκαμε να αξιωθούμε να ξαναπάμε.

Δεν έλειψαν και οι στιγμές κεφιού, διασκέδασης, χαλάρωσης και γευσιγνωσίας. Έπρεπε να διαπιστώσουμε αν πράγματι τα παγωτά του Ναυπλίου και η «ψητή γουρνοπούλα» της Καλαμάτας αξίζουν τη φήμη τους…

Στην επιστροφή φύγαμε όλοι γεμάτοι εντυπώσεις και εμπειρίες όμορφες, που θα μας συνοδεύουν ως την επόμενη εκδρομή μας.

Οι διοργανωτές της εκδρομής, το Δ. Σ. της Φιλαρχαίου, ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν, για την ευχάριστη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με τη σύμπνοια, συνεργασία και αλληλοκατανόηση σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

Στην επιτυχία της εκδρομής συνετέλεσαν ο ακούραστος και ευγενικός οδηγός μας Βασίλης και, φυσικά, η κ. Μίνα Τελκή, με τη φροντίδα της οποίας και του τουριστικού γραφείου της «ART OF TRAVEL», πραγματοποιήθηκε η εκδρομή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου