ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζωντανεύουν παραμύθια και μύθοι

ζωντανεύουν-παραμύθια-και-μύθοι-377554

Στου Κενταύρου τη ράχη, στο 7ο Φεστιβάλ αφήγησης στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας

Ετοιμος για το σεργιάνι του στα καλντερίμια του Αγίου Γεωργίου ο Κένταυρος, με όχημα το 7ο Φεστιβάλ Αφήγησης «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», που ξεκινά σήμερα, Κυριακή 30 Ιουλίου και θα συνεχιστεί έως τις 6 Αυγούστου στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας. Οι διοργανωτές Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και η ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ, προσκαλούν του φίλους των αφηγήσεων στον Άγιο Γεώργιο.

Αυλές παραδοσιακών ξενώνων, παλιά γεφύρια, μουσειακοί χώροι, αυλόγυροι εκκλησιών, παλιά σχολεία και σταθμοί του τραίνου, θα αποτελέσουν για το 2017 το σκηνικό των εκδηλώσεων, ενώ πνευματικά κέντρα και σχολεία θα φιλοξενήσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Σήμερα, Κυριακή 30 Ιουλίου, στις 7μ.μ., στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Κένταυρος» στον Άγιο Γεώργιο, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα παιδιών (ζωγραφική – κεραμική) του ΚΔΑΠ Λεχωνίων «Ταξιδεύοντας με το τρενάκι του Πηλίου στη ράχη του βουνού των Κενταύρων». Υπεύθυνοι εργαστηρίων: Απόστολος Ντελάκος – εικαστικός, Νατάσσα Κοντογιάννη – κεραμίστρια, Μαρία Χαμπέρη – ζωγράφος.

Το βράδυ στις 8, στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, θα ακολουθήσουν αφηγήσεις για παιδιά ηλικίας από 6 ετών και πάνω, με την επιμέλεια του ΚΔΑΠ Λεχωνίων και τίτλο «Ο λαίμαργος τουνελόδρακος» του Ευγένιου Τριβιζά. Αφήγηση Αντωνία – Στυλιανή Κουγκούνη, μέλος της Λέσχης Αφήγησης των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ. Μουσική επένδυση (ηχοεικόνες, ηχητικά εφέ, μοτίβα) Θεοδώρα Μαγαλιού. Μουσικός «Λαβύρινθος και Μινώταυρος» του Κώστα Πούλου, αφήγηση Ελένη Ζαρίφη, θεατρολόγος, μουσική επένδυση (ηχοεικόνες, ηχητικά εφέ, μοτίβα)Δομνίκη Μαυρίδου, μουσικός.

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, θα γίνουν τα εγκαίνια των παράλληλων καλλιτεχνικών εκθέσεων, στο φουαγιέ του Βαφειάδειου Πνευματικού Κέντρου:

  • Τερέζα Βαλαβάνη: «Η ιστορία της Πριγκίπισσας Αννυ» (Ζωγραφική) – Μαρία Γελαγώτα: «Γλυκές ιστορίες» (παραδοσιακά πηλιορείτικα γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες)
  • Γεωργία Κατώγια: «Μικρές ιστορίες με χώμα, χρώμα και νερό» (Κεραμικά),
  • Μάρω Λιάππη: «Τα μαγικά βραχιόλια της Σεχαραζάντ» (Βραχιόλια με τεχνική μακραμέ βγαλμένα απ’ τα παραμύθια),
  • Μάτα Μαΐλλη: «Ταξιδεύοντας με ένα παραμύθι» (Κατασκευές από ξύλο)
  • Ομάδα Εικαστικών Κατασκευών – Χαρτοπολτού του τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, διδασκαλία Β. Πατσέας (Μ. Εμμανουήλ, Ε. Καλαμογιώργου, Μ. Καραδέμητρου, Σ. Μ. Κουτσογιώργου, Α. Πορτάρη, Ο. Σαββοπούλου, Χ. Χατζηκωτούλα): «Ιστορίες από Χαρτί» (Κατασκευές από παπιέ μασέ)

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από 30/7-6/8 2017, 11πμ-1μμ και 6-8μμ

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις, αφηγήσεις, εκθέσεις, προβολές, θερινό σχολείο παραμυθιών, είναι ελεύθερη. Για τις αφηγήσεις στο τραίνο προϋπόθεση αποτελεί η προαγορά εισιτηρίων στο Γραφείο ΤΡΑΙΝΟΣΕ Δημητριάδος 186 & Μαυροκορδάτου-Τηλ. 24210-39723 e-mail: [email protected]

Υποστηρικτές της φετινής έβδομης διοργάνωσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου