ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Είκοσι χρόνια Δίαυλος

είκοσι-χρόνια-δίαυλος-851206

Ανοίγει αύριο ο κύκλος των εγγραφών στο Δίαυλο, το γνωστό στέκι της οδού Τοπάλη, που συμπληρώνει φέτος δύο δημιουργικές δεκαετίες, ενταγμένο στο πλαίσιο του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου. Ο Δίαυλος γίνεται πέρασμα και τόπος συνάντησης για μαθήματα, σεμινάρια, βιβλία, πληροφορίες, Internet, εικαστικές εκθέσεις και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες πολιτιστικές παρεμβάσεις, κάνοντας τη δική του πρόταση για τις τέχνες και τον πολιτισμό μέσα από προγράμματα απασχόλησης του ελεύθερου χρόνου.

Η καινούργια περίοδος ξεκινά με ένα ανανεωμένο τρόπο λειτουργίας του εκπαιδευτικού προγράμματος που θα κατευθύνει τον εκπαιδευόμενο εκτός από τη διδασκαλία της γλώσσας σε γενικότερη πολιτιστική ενημέρωση της χώρας που τον ενδιαφέρει. Λογοτεχνικές εκδηλώσεις, μουσικά δρώμενα, προβολές ταινιών και εκπαιδευτικά σεμινάρια για τις τέχνες της κάθε χώρας θα αποτελέσουν ένα μεγάλο κύκλο εκδηλώσεων για ένα πραγματικά ενδιαφέρον, εναλλακτικό πολιτιστικό χειμώνα, αφιερωμένο στα 20 χρόνια λειτουργίας του Διαύλου που συμπληρώνονται το 2010. Ανήκει στο δίκτυο βιβλιοθηκών του δήμου Βόλου που με την αυτοματοποίηση των λειτουργιών τους παρέχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στους καταλόγους τους μέσω internet. Εκτός από τους χρήστες που διαθέτουν την ιδιότητα του μέλους υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μαθητών γυμνασίου και λυκείου καθώς και φοιτητών που επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη για αναζήτηση πληροφοριών και διεκπεραίωση εργασιών.

Η βιβλιοθήκη συντονίζει μαθήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών όπως Κινέζικα, Ισπανικά, Τούρκικα, Ρωσικά, Αραβικά και Ιταλικά, που σημειώνουν πολύ μεγάλη επιτυχία. Η έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται τον Οκτώβριο και έχουν διάρκεια έως και τον Μάιο, με μηνιαίο κόστος 40 ευρώ.

Για τους φίλους της εικόνας

Οι υπέρμαχοι του δίπτυχου Ψηφιακές Τέχνες και Νέα Μέσα, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην Ομάδα Φωτογραφίας και την Ομάδα Πόλη-Camera

Στον κύκλο σεμιναρίων που προγραμματίζεται θα αναπτυχθούν θέματα όπως:

Βασικές αρχές της κινηματογραφικής εικόνας και της εικόνας video, η μηχανή λήψης – Φακός – Φίλτρα , Σενάριο – Ντεκουπάζ, Προετοιμασία για το γύρισμα , Τεχνικές λήψης, Γύρισμα – Φωτιστικές συνθήκες – Συνεργείο, Μοντάζ – Ήχος – Μουσική κ.α.

Επίσης θα λειτουργήσουν και φέτος Τμήματα Χορού, Κίνησης και Ευεξίας, με μαθήματα Ευρωπαϊκών και Λατινοαμερικάνικων χορών, Μαθήματα Ελληνικών Παραδοσιακών και Λαϊκών χορών, γιόγκα και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πληροφορίες δίνονται στην γραμματεία του Διαύλου που βρίσκεται στην οδό Τοπάλη 14 και λειτουργεί 10.00 – 22.00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών θα ξεκινήσουν την 15η Σεπτεμβρίου στο Δίαυλο. Μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να οργανωμένα σεμινάρια που οδηγούν (προαιρετικά) στην λήψη του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Κατάρτισης σε Υπολογιστές ECDL (European Computer Driving License). To European Computer Driving Licence είναι το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Πιστοποίησης, το οποίο ακολουθώντας τις ίδιες προδιαγραφές και μεθοδολογία σε ολόκληρο τον κόσμο, πιστοποιεί γνώσεις και δεξιότητες στη χρήση υπολογιστή. Τα σεμινάρια αναλύουν τις 4 βασικές θεματικές ενότητες του ECDL (Progress) στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να πιστοποιήσουν τις ικανότητές τους και που ζητά το ΑΣΕΠ στου διαγωνισμούς που προκηρύσσει word, excel, internet explorer και outlook express και windows xp.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Διαύλου (Τοπάλη 14 με Δημητριάδος) Με απλό και εύληπτο τρόπο οι αρχάριοι χρήστες θα διδαχτούν από έμπειρους καθηγητές τις βασικές αρχές χρήσης και λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τα σεμινάρια θα βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν μία πρακτικές γνώσεις πάνω στο χειρισμό του υπολογιστή.

Τα νέα τμήματα είναι τα εξής : ECDL 4 Ενότητες (Win + Word + Excel + Internet)

Δευτέρα – Τετάρτη 19:00 – 22:00, 50 ώρες, κόστος 220 ευρώ, διάρκεια 2 ½ μήνες. ECDL 4 Ενότητες (Win + Word + Excel + Internet) Τρίτη – Πέμπτη 19:00 – 22:00

50 ώρες, κόστος 220 ευρώ, διάρκεια 2½ μήνες.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους όσοι θέλουν να αποκτήσουν μια σοβαρή γνώση πάνω στο τόσο διαδεδομένο πρόγραμμα Office των Windows xp και δεν είναι υποχρεωτικό να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση της πιστοποίησης. Τα σεμινάρια θα γίνονται στην αίθουσα υπολογιστών στις εγκαταστάσεις του κέντρου και ΟΛΟΙ μπορούν να βρουν ότι ζητούν πάνω στην επιστήμη των Η/Υ.

Επίσης, λειτουργούν τμήματα εκμάθησης Η/Υ για αρχαρίους με διάρκεια 22 ώρες και κόστος 100 ευρώ. Το κέντρο Νεότητας Δίαυλος είναι μόνιμα συνδεδεμένο με το Internet και παρέχει πρόσβαση στον Κυβερνοχώρο σε όλους όλη τη μέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία του Διαύλου, Τοπάλη 14, 10.00 – 22.00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421025363 – fax.24210 33692 – e-mail: [email protected].

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου