ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«H όπερα της πεντάρας»

h-όπερα-της-πεντάρας-409490

Μια εκπληκτική παράσταση που γοήτευσε τους θεατές για δύο βραδιές, στις 24 και 25 Ιουνίου, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, ανέβηκε από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Το διάσημο και απαιτητικό αυτό έργο του Μπρεχτ αποδόθηκε από τους συναδέλφους μας καθηγητές με έναν τρόπο που μέσα από το χιούμορ «άγγιξε» και προβλημάτισε το κοινό, και μοιραία το οδήγησε σε συγκρίσεις με τη σημερινή πραγματικότητα. Το έργο, που πρωτοπαίχτηκε το 1928 κι έκανε τον Μπρεχτ διάσημο, αναδεικνύει τη μοναδική αξία της τέχνης που συλλαμβάνει το διαχρονικό και το επικαιροποιεί με έναν τρόπο μαγικό.

Οι «ερασιτέχνες» ηθοποιοί ερμήνευσαν τους δύσκολους ρόλους τους με μεγάλη επιτυχία, πλησιάζοντας «επαγγελματίες» του είδους, αναδεικνύοντας πολύπλευρα ταλέντα στην υποκριτική, την έκφραση, την κίνηση και το τραγούδι.

Η ερμηνεία της επιβλητικής μουσικής του Κ. Βάιλ και των τραγουδιών ζωντανά από συναδέλφους μουσικούς συντέλεσε στη δημιουργία ατμόσφαιρας της όπερας.

Το αφαιρετικό σκηνικό που ισορροπούσε με την πληθωρική παρουσία των ηθοποιών, ο φωτισμός, ο ήχος, φροντισμένα από συναδέλφους, εξυπηρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο την παράσταση.

Όλα αυτά βέβαια με τη σκηνοθετική επιμέλεια και διδασκαλία της Κικής Δανιηλίδου, που χρόνια τώρα με πολλή δουλειά και αγάπη εμπνέει και καθοδηγεί τη θεατρική ομάδα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Μια εξαιρετική παράσταση που απολαύσαμε με όλες μας τις αισθήσεις! Μια παράσταση που μας προβλημάτισε, μας συγκίνησε, μας έκανε υπερήφανους που ανήκουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία διαθέτει ανθρώπους με καλλιέργεια, ευαισθησία, μεράκι και πάθος !

Ευαγγελία Τσουμπέκου, Σέρυ Δεληγιάννη, Κλεοπάτρα Παγωνοπούλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου