ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τιμήθηκε ο ερευνητής της Αργοναυτικής Εκστρατείας

τιμήθηκε-ο-ερευνητής-της-αργοναυτική-435732

Προσπάθεια για την επανέκδοση του βιβλίου του Άγγελου Ψιμόπουλου «Μυστική Αποστολή Χρυσόμαλλον Δέρας – Στα όρια του Μύθου και της Ιστορίας», πρόκειται να κάνει ο Δήμος Βόλου, όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο τιμητικής εκδήλωσης στο πρόσωπο του ερευνητή της Αργοναυτικής Εκστρατείας, που πραγματοποιήθηκε από την αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου και τον Σύλλογο Κωπηλατών της Αργούς «Αργοναύτες 2008», προχθές το βράδυ στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο».

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, Γεωργία Τοκαλή Μποντού, το βιβλίο που αποτελεί έκδοση του 2001, έχει δυστυχώς εξαντληθεί «κι αν μας επιτραπεί από τον Επίτροπο θα προσπαθήσουμε να το επανεκδώσουμε».

Το βιβλίο του Άγγελου Ψιμόπουλου, είναι το αποτέλεσμα 30χρονης έρευνας του ίδιου στην Αργοναυτική εκστρατεία και περιλαμβάνει 2.000 παραπομπές, σε αρχαία και σύγχρονα κείμενα και γεωγραφικούς χάρτες. Για τον ίδιο, στόχος των Αργοναυτών ήταν να φέρουν στην Ελλάδα την εκτροφή του μεταξοσκώληκα και ενδεχομένως μπαχαρικά, για να ανοίξουν τον ναυτικό εμπορικό δρόμο που οδηγούσε στην Ανατολή ή έστω να ανοίξουν τον κατά ξηρά εμπορικό δρόμο. Γι’ αυτό και όπως αποφαίνεται η μυθική Κολχίδα ήταν η Κίνα.

Ο δήμος Βόλου, μετά από πρόταση του Συλλόγου «Αργοναύτες 2008», τίμησε τον Άγγελο Ψιμόπουλο για την προσφορά του στην ανάδειξη της Αργοναυτικής Εκστρατείας, όχι ως μύθου αλλά ως ιστορικού γεγονότος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το έργο του Άγγελου Ψιμόπουλου από τον Κώστα Κεχαΐδη, γεν. γραμματέα των «Αργοναυτών 2008» και από τον Κώστα Βάτσιο, μέλος του ίδιου συλλόγου, ενώ προηγήθηκε βιντεοπροβολή για το ταξίδι της Αργούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου