ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο «Ηταυρος» ταξιδεύει στο Πήλιο

ο-ηταυρος-ταξιδεύει-στο-πήλιο-490033

Το θεατρικό έργο «Ήταυρος, στο υγρό μάτι της θεσσαλικής γης» του Ευάγγελου Κάβουρα σε σκηνοθεσία Θανάση Ζέρβα θα παρουσιαστεί σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο υπαίθριο θέατρο Αλώνι του Αγ. Γεωργίου Νηλείας με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Η παραγωγή του Κέντρου για τη Μελέτη και Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη λίμνη Βοιβηίδα – Κάρλα (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.) ξεκίνησε το ταξίδι του τον Μάιο στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού στα Κανάλια, έκανε μια στάση στο Βόλο, στην Παλιά Ηλεκτρική τον Ιούνιο για να συνεχίσει με το τρενάκι του Πηλίου στις πλαγιές όπου συναντά πλέον τους μυθικούς Κένταυρους.
Η παράσταση της περασμένης Κυριακής στην πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού Άνω Γατζέας έτυχε θερμής υποδοχής και μύησε πολλούς ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες στον Κάρλιο Λιμναίο Πολιτισμό μέσα από μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία αγάπης, η μοίρα της οποίας ακολούθησε τη μοίρα της λίμνης, αποκοιμήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και ξαναγεννήθηκε στη συνέχεια με την επανασύσταση της νεο-Βοιβηίδας. Στο έργο παίζουν οι : Έλενα Γλυνή, Λίτσα Ησαϊάδου, Ράνια Θεοχαροπούλου, Ευάγγελος Κάβουρας, Γιάννης Καλογριάς, Γεωργία Κορεντίου, Θανάσης Μελάκος, Έλενα Μπακίρη, Ειρήνη Μυλωνά, Ηλίας Παπαγιάννης, Ευαγγελία Σουλτάνη, Σταυρούλα Χαρχαρή. Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Θανάση Ζέρβα, σενάριο-βοηθός σκηνοθέτη-φροντιστής είναι ο Ευάγγελος Κάβουρας. Οι φωτισμοί-videoart-ηχοληψία φέρουν στην σφραγίδα του Γιώργου Χανιά, ενδυματολόγος είναι η Έλενα Γλυνή, ψιμυθιολόγος η Σταυρούλα Χαρχαρή. Τις φιλολογικές επισημάνσεις έκανε η Σταματία Μωραΐτη και στους διαλόγους συνεργάστηκε η Κατερίνα Κάβουρα-Γαλάνη. Τραγούδι: Άννα Κέκια. Παραδοσιακό μουσικό όργανο: Λεωνίδας Χατζηζήσης. Χορεύουν μέλη του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αϊ-Γιώργη Νηλείας Ο Κένταυρος.
Νονός του τίτλου του έργου είναι ο Σωτήρης Γκανάτσιος, ο οποίος κατέχει και τα αποκλειστικά δικαιώματα για το λεκτικό Ήταυρος και την απεικόνισή του και ο οποίος έχει μεριμνήσει για την πιστή αναπαράσταση και κατασκευή των σκηνικών(ψαροκαλύβα, πλατσίδα-βάρκα, κατίκια κ.ά.) βάση των αυθεντικών. Συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Μηλεών και η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΚΠΟΛ ΝΑΜ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου