ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παραμύθι και ζωγραφική

παραμύθι-και-ζωγραφική-467406

Το περασμένο Σάββατο 6 Μαΐου μικροί και μεγάλοι είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερη εκδήλωση που οργάνωσαν οι Εκδόσεις Κοντύλι, η συγγραφέας Σταυρίνα Λαμπαδάρη και η ζωγράφος Αθηνά Μαρία Μιχοπούλου, στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς με θέμα «Παραμύθι και ζωγραφική».

Οι δεκατέσσερις μαθητές της Γ1 τάξης, του 25ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, μαθητές της Σταυρίνας Λαμπαδάρη, παρουσίασαν με τρόπο εντυπωσιακό, «Το αηδόνι και το αστέρι», ένα από τα επτά παραμύθια του προσφάτως εκδοθέντος βιβλίου της δασκάλας τους υπό τον τίτλο: «Αντάμα φτερουγίζουνε, χαίρονται την αγάπη», το οποίο έχει κοσμήσει με έξοχα έργα μικτής τεχνικής η ζωγράφος Αθηνά Μαρία Μιχοπούλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο επελέγη για την τελική λίστα των βραβείων ΕΒΓΕ 2017 (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης). Η πειθαρχία και η οργανωμένη δουλειά των μαθητών, υπό την καθοδήγηση της εμψυχώτριας κουκλοθεάτρου Σταυρούλας Μαστρογιάννη, η χαρά και ο ενθουσιασμός τους καθώς και η έξοχη απόδοση ενός κειμένου που περιελάμβανε έμμετρο και πεζό λόγο, ενθουσίασαν το κοινό. Ο μουσικός Ιωάννης Κουλιανός συνόδευσε με διάφορα είδη φλάουτων και κελτική άρπα, μιμούμενος τους ήχους των πουλιών του δάσους και τα μαγικά αστέρια που πέφτουν από τον ουρανό.

Την εκδήλωση έκλεισε το κιθαριστικό σύνολο του Ωδείου Αγριάς «Δημητρίου και Ελένης Πετρίδη», με τον καθηγητή Ταξιάρχη Κούντρια. Η Σταυρίνα Λαμπαδάρη εξέφρασε την υπερηφάνεια και τη χαρά της για τους μαθητές της, καθώς και τις θερμές ευχαριστίες της προς όλους τους φορείς και φίλους που υποστήριξαν την εκδήλωση. Ομιλήτριες ήταν επίσης η Αγγελική Καραμπατζάκη, κοινωνιολόγος και η Δωροθέα Πέρπερα, φιλόλογος.

Την εκδήλωση υποστήριξαν οι φορείς: Εκδόσεις Κοντύλι, Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, ΚεΒιΜαΣυ Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων, Ωδείο Αγριάς «Δημητρίου και Ελένης Πετρίδη», Μαμάδες Νομού Μαγνησίας, Ομάδα ΧΕΝ Βόλου, Όμιλος INNER WHEEL Βόλου και Κουζίνα Αλληλεγγύης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου