ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μονόλογοι από το Αιγαίο» από τους μαθητές του ΓΕΛ Αγριάς

μονόλογοι-από-το-αιγαίο-από-τους-μαθ-521078

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού (21 Μαρτίου), την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, στις 8 μ.μ., στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, «Μονόλογοι από το Αιγαίο: Το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων».

Στην εκδήλωση αυτή, που στόχο είχε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες, προσκλήθηκαν από την υπεύθυνη φιλόλογο και θεατρολόγο Αγγελική Νικολάου, μαθητές και μαθήτριες της θεατρικής ομάδας του ΓΕΛ Αγριάς, οι οποίοι έλαβαν μέρος με ιδιαίτερη ζέση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας Αλεξάνδρας Μούρτζη αλλά και της Αγγελικής Νικολάου, διάβασαν – γεμάτοι συγκίνηση – πέντε Μονολόγους από το Αιγαίο οι ακόλουθοι μαθητές: Χάρης Παπαπαναγιώτου, Δημήτρης Καραδέμητρος, Ελευθερία Αναγνωστοπούλου, Στέλλα Ζεκιάι και Σπύρος Χούστης.

Οι σκέψεις, τα όνειρα αλλά και οι μνήμες των προσφυγόπουλων ζωντάνεψαν στη σκηνή μέσα από την αφήγηση των παιδιών και προκάλεσαν ιδιαίτερη συγκίνηση στους παρευρισκομένους.

Συνοδοιπόροι σ’ αυτήν την προσπάθεια, εκτός της συγκλονιστικής Αγγελικής Νικολάου, ήταν ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς, που με το δικό του μοναδικό τρόπο αφηγήθηκε τις ιστορίες των προσφύγων, καθώς και η Κασσιανή Αμυγδαλίτση, που συνόδευσε μελωδικά την εκδήλωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου