ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πλούτος – Πενίας θρίαμβος» σε περιοδεία

πλούτος-πενίας-θρίαμβος-σε-περιοδ-501564

Την οδό της περιοδείας ακολουθεί το έργο «Πλούτος-Πενίας θρίαμβος» μετά την πρεμιέρα στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Η καλοκαιρινή συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης και του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου έχει ως θέμα την τρέχουσα οικονομική κρίση και σύμφωνα με το πρόγραμμα των παραστάσεων, στις 13 και 14 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ. «Όπως είναι ευνόητο, θέλοντας να τονίσουμε την άκρως επίκαιρη συνθήκη της κρίσης, σκοπεύουμε, σεβόμενοι απολύτως το αριστοφανικό κείμενο, να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο ρόλο της Πενίας, η οποία με την συνεχή παρουσία της θα τονίζει την παντοτινή ύπαρξή της σ’ όλες τις «πολιτισμένες» κοινωνίες μέσα στον ιστορικό χρόνο» υπογραμμίζουν οι δημιουργοί της παράστασης που χειροκροτήθηκε θερμά από το θεατρόφιλο κοινό της περιοχής.

Αναλυτικά, στις 14 Ιουλίου η παράσταση θα «φιλοξενηθεί» στην Πάφο της Κύπρου, στις 15 Ιουλίου στο Κούρειο της Κύπρου, στις 21 και 22 Ιουλίου στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, στις 24 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων Καβάλας, στις 26 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομητηνής και

28 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Θάσου. Την 30η Ιουλίου σειρά έχει το Υπαίθριο Θέατρο Κατράκη στα Γρεβενά και ο κύκλος του Ιουλίου κλείνει την 31η στο Δίον.

Τον Αύγουστο προγραμματίζονται οι κάτωθι παραστάσεις: 13 και 14 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις 16 και17 Αυγούστου στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, την 18η Αυγούστου ακολουθεί η Νεμέα, την 27η Αυγούστου το Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» στα Βριλήσσια και την 30η Αύγουστου το Αττικό Άλσος.

Στο πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα, η αυλαία ανοίγει στο «Αετοπούλειο» Χαλανδρίου στις 3 Σεπτεμβρίου. Στις 6 Σεπτεμβρίου ακολουθεί παράσταση στο Αλσος της Νέας Σμύρνης, στις 9 Σεπτεμβρίου ακολουθεί παράσταση στο Αμφιθέατρο Αθλητικού και Πολιτιστικού Άλσους στην Νέα Μάκρη, στις 10 Σεπτεμβρίου τα Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, στις 13 Σεπτεμβρίου το Βεάκειο Θέατρο και ο κύκλος κλείνει στις 16 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Παπάγου.

Οι συντελεστές

Την μετάφραση του έργου υπογράφει ο Γιάννης Βαρβέρης, την σκηνοθεσία ο Διαγόρας Χρονόπουλος, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Πάρις Μέξης, την μουσική ο Χρήστος Λεοντής, την μουσική διδασκαλία η Μαρίνα Χρονοπούλου, την χορογραφία η Σοφία Σπυράτου και τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος. α’ βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Θοδωρής, Αντωνιάδης β’ βοηθός σκηνοθέτη η Ανζέλικα Καψαμπέλη και βοηθός σκηνογράφος η Εύη Καλογηροπούλου.

Τους χαρακτήρες του έργου ενσαρκώνουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Πενία: Κάτια Γέρου, Καρίων: Μάνια Παπαδημητρίου, Χρεμύλος: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Πλούτος: Δημήτρης Λιγνάδης, Βλεψίδημος: Κώστας Βελέντζας, Γυναίκα: Αναστασία Γεωργοπούλου, Δίκαιος: Κωστής Καπελώνης, Συκοφάντης: Λευτέρης Λουκαδής, Γριά: Βασίλης Λέμπερος, Νέος: Αλέξανδρος Πέρρος, Ερμής: Θοδωρής Αντωνιάδης και Ιερέας: Κώστας Βελέντζας.

Τον χορό απαρτίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Βελέντζας, Θοδωρής Αντωνιάδης, Ηλεάνα Μπάλλα, Μαρία Κόμη-Παπαγιαννάκη, Βασίλης Λέμπερος, Αναστασία Γεωργοπούλου, Αλέξανδρος Πέρρος, Πανάγος Ιωακείμ, Βένια Σταματιάδη, Νίκος-Ορέστης Χανιωτάκης, Ορφέας Χατζηδημητρίου, Θάλεια Γρίβα, Πάρις Θωμόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου