ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει…

το-θεσσαλικό-θέατρο-παρουσιάζει-502299

«Οι αγαπητικοί της βοσκοπούλας» σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου θα παρουσιαστούν αύριο Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Η παράσταση που παρουσιάζει το «Θεσσαλικό Θέατρο» – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, που γιορτάζει φέτος 35 χρόνια γόνιμης δραστηριότητας, φέρει την συγγραφική υπογραφή αξιόλογων δημιουργών. Τα σπαρταριστά κείμενα που σατιρίζουν την καυτή επικαιρότητα είναι των: Λάκη Λαζόπουλου (γέννημα θρέμμα του «Θεσσαλικού Θεάτρου»), Θανάση Παπαθανασίου – Μιχάλη Ρέππα, Κώστα Τσιάνου και Άννας Χaτζησοφιά. Η Λίνα Νικολακοπούλου έγραψε ένα τραγούδι, τιμής ένεκεν για το «Θεσσαλικό» που αναφέρεται στην επιθεώρηση και στους βετεράνους ηθοποιούς που την ανέδειξαν. Η επιθεώρηση θα στηριχτεί στους στέρεους κώδικες όπως τους δημιούργησαν οι μεγάλοι κωμικοί ηθοποιοί της.
Το ενδιαφέρον είναι ότι στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί όπως γινόταν στις παλιές επιθεωρήσεις, ένα «σκετσονούμερο» με τον τίτλο: «Οι αγαπητικοί της βοσκοπούλας». Η «βοσκοπούλα», μπορεί να είναι η Πηνελόπη, ή η Ελλάδα και οι «αγαπητικοί», οι 300 μνηστήρες, ή οι βουλευτές, ή οι Ευρωπαίοι κερδοσκόποι. Πάντως η βοσκοπούλα Μάρω είναι «Πολυδιάστατος» και «πολυμήχανος» και έχει πάρει όλα τα «σουσούμια» από τις προγόνους της. Πότε θυμίζει την Πηνελόπη, πότε την Κλυταιμνήστρα, πότε την Ιοκάστη, πότε την Μήδεια και πότε την ίδια την Ελλάδα που τρέχει και δεν φτάνει για να αποφύγει τα χειρότερα. Είναι ένα μικρό ολοκληρωμένο έργο που χαρακτηρίστηκε ως «τραγελαφικόν ειδύλλιον μετ’ ασμάτων και χορευτικών εκδηλώσεων».
Η μουσική και τα τραγούδια είναι του Διονύση Τσακνή, το σκηνικό και τα κοστούμια του Άγγελου Μέντη, οι χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού και βοηθός σκηνοθέτη η Λουκία Στεργίου. Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν οι ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά: Φανή Γέμτου, Χάρης Γρηγορόπουλος, Τζένη Διαγούπη, Μάνος Ιωάννου, Ελένη Καρακάση, Φωτεινή Ντεμίρη, Ελένη Ουζουνίδου, Πάνος Σταθακόπουλος, Γρηγόρης Σταμούλης, Γιάννης Στόλλας, Αλίκη Τσάκου και Γιώργος Ψυχογιός. Οι τιμές εισιτηρίων είναι 15 ευρώ και 10 ευρώ το μαθητικό –φοιτητικό, ενώ ισχύουν και εισιτήρια του Ο.Γ.Α. Η προπώληση πραγματοποιείται στο ταμείο του Αχίλλειου 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου