ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρεμιέρα για τον «Πλούτο»

πρεμιέρα-για-τον-πλούτο-503828

Ανοίγει απόψε από το Βόλο, σε πανελλήνια πρώτη, η αυλαία του Αριστοφανικού έργου «Πλούτος-Πενίας θρίαμβος», που συνένωσε δημιουργικά το έμψυχο δυναμικό του Θεάτρου Τέχνης και του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Σήμερα Τρίτη 6 και αύριο Τετάρτη 7 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ θα παρουσιαστεί στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου η Αριστοφανική παράσταση που θα περιοδεύσει στην Ελλάδα και την Κύπρο, συμμετέχοντας σε διάφορα Φεστιβάλ. Στις 13 και 14 Αυγούστου η ίδια παράσταση συμμετέχει στο Ελληνικό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Το Θέατρο Τέχνης και το ΔηΠεΘε Βόλου, με αφορμή την τρέχουσα οικονομική κρίση, παρουσιάζουν το καλοκαίρι στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ, το έργο του Αριστοφάνη «Πλούτος-Πενίας Θρίαμβος», σε μετάφραση Γιάννη Βαρβέρη και σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου. Πρώτος βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Θοδωρής Αντωνιάδης, δεύτερος βοηθός σκηνοθέτη η Ανζελίκα και βοηθός σκηνογράφος η Εύη Καλογηροπούλου.
«Όπως είναι ευνόητο, θέλοντας να τονίσουμε την άκρως επίκαιρη συνθήκη της κρίσης, σκοπεύουμε, σεβόμενοι απολύτως το Αριστοφανικό κείμενο, να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο ρόλο της Πενίας, η οποία με την συνεχή παρουσία της θα τονίζει την παντοτινή ύπαρξή της σ’ όλες τις «πολιτισμένες» κοινωνίες μέσα στον ιστορικό χρόνο» υπογραμμίζουν οι δημιουργοί της παράστασης. Τους χαρακτήρες του έργου ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί: Κάτια Γέρου, Μάνια Παπαδημητρίου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Δημήτρης Λιγνάδης, Κώστας Βελέντζας, Αναστασία Γεωργοπούλου, Κωστής Καπελώνης, Λευτέρης Λουκαδής, Βασίλης Λέμπερος, Αλέξανδρος Πέρρος, Θοδωρής Αντωνιάδης. Τον χορό απαρτίζουν οι: Κώστας Βελέντζας, Θοδωρής Αντωνιάδης, Ηλεάνα Μπάλλα, Μαρία Κόμη-Παπαγιαννάκη, Βασίλης Λέμπερος, Αναστασία Γεωργοπούλου, Αλέξανδρος Πέρρος, Πανάγος Ιωακείμ, Βένια Σταματιάδη, Νίκος-Ορέστης Χανιωτάκης, Ορφέας Χατζηδημητρίου, Θάλεια Γρίβα, Πάρις Θωμόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας.
Ειδικά για την παράσταση αυτή, η διοίκηση του ΔηΠεΘε Βόλου αποφάσισε, το εισιτήριο να οριστεί στα 15 ευρώ και 10 ευρώ για τα φοιτητικά και μαθητικά εισιτήρια, ώστε να έχουν τη δυνατότητα όλες οι οικογένειες της πόλης να παρακολουθήσουν το αριστοφανικό έργο. Εισιτήρια προπωλούνται από το Ταμείο του Αχίλλειου (τηλ. 24210 34991 και 24210 32818), καθημερινά 11- 1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Τις ημέρες των παραστάσεων, εισιτήρια πωλούνται από τις 6.00 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ. από το ταμείο του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου