ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανηγυρικές εκδηλώσεις στην Αγ. Κυριακή

πανηγυρικές-εκδηλώσεις-στην-αγ-κυρια-504264

Παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί για 14η χρονιά αύριο Σάββατο 3 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στον οικισμό Αγίας Κυριακής στην περιοχή Αγίας Παρασκευής Βόλου, με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Κυριακής. Ο καθιερωμένος κύκλος που τιτλοφορείται «Καλώς ανταμωθήκαμε» και θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου, περιλαμβάνει πολιτιστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Στις αυριανές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», συμμετέχουν ο Εκπολιτιστικός Ομιλος Δημητριτσίου Σερρών, με την ορχήστρα του Θίμου Ηλία και διδασκαλία χορού από την Σταλαχτή Ηλιοπούλου, καθώς και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Αγίας Κυριακής Βόλου, με χορούς από την Ηπειρο και διδασκαλία χορού από την Κατερίνα Κατσάνου.
Θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι με την λαϊκοδημοτική ορχήστρα που αποτελούν οι μουσικοί: Κώστας Γκαλιμάνης, κλαρίνο, Κώστας Σαγάνης, κιθάρα, Βασίλειος Αθανασιάδης, βιολί, Χρήστος Σαγάνης, κρουστά, Παναγιώτης Νικολάου, μπουζούκι, Γεώργιος Σαγάνης, αρμόνιο.
Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων περιλαμβάνουν αντίστοιχα : την Κυριακή 4 Ιουλίου, 7 π.μ.-10 π.μ. όρθρο και θεία λειτουργία, την Τρίτη 6 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. μέγα εσπερινό μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και στις 8.30 μμ λιτάνευση της ιερής εικόνας και την Τετάρτη 7 Ιουλίου, 7-10 το πρωί θα τελεστούν όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος και στις 7.30 μμ θα τελεστεί η ιερή παράκληση της Αγίας Κυριακής.
Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος της Αγίας Κυριακής Βόλου ιδρύθηκε το 1995 για να εξυπηρετήσει αφενός την κατασκευή και συντήρηση έργων που συμβάλουν ουσιαστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και αφετέρου την προώθηση πολιτιστικών θεμάτων από την πλούσια παράδοση της Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου