ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατροδρομολόγιο στο Βόλο

θεατροδρομολόγιο-στο-βόλο-851206

Ενα «ιδιαίτερο» αστικό λεωφορείο, θα εκτελέσει το δικό του «θεατρικό» δρομολόγιο αύριο Κυριακή 27 Ιουνίου ξεκινώντας από τις εγκαταστάσεις Τσαλαπάτα με τέσσερις θεατρικές στάσεις, αναζητώντας μέσα απ’ αυτή τη διαδρομή την «Ευτυχία». Οι επιβάτες του, όπως και οι θεατές που θα περιμένουν στις στάσεις θα βιώσουν κυρίως μέσα από την μεθοδολογία των θεατρικού παιχνιδιού και των σύγχρονων θεατρικών αντιλήψεων του θεάτρου της επινόησης, ένα μαγικό ταξίδι, με ενδιάμεσους σταθμούς θεατρικά happenings, απρόοπτα επεισόδια από την καθημερινότητα αλλά και υπερρεαλιστικά συμβάντα της πόλης.
Οι ηθοποιοί παίρνουν αφορμές και αυτοσχεδιάζουν πάνω στα έργα: Το Φάντασμα της Όπερας (Γκαστόν Λερούξ), Μικρός Πρίγκιπας (Αντουάν ντε Σαν Εξυπερύ), Άμλετ (Σαίξπηρ), Γαλάζιο πουλί (Μόρις Μέτερλινγκ), αλλά και πάνω σε εικόνες της καθημερινότητας, που επεξεργάστηκαν οι ίδιοι.
Η αφετηρία είναι η κεντρική είσοδος του Πλινθοκεραμοποιείου Τσαλαπάτα, οι ώρες δρομολογίων 11.00 (πρωινό) και 18.00 (απογευματινό), ενώ σε κάθε στάση το δρώμενο διαρκεί 15 με 20 λεπτά. Αναλυτικά το ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ έχει ως εξής:
Εκκίνηση από Τσαλαπάτα. 1ος σταθμός ΟΣΕ: Η ιστορία μιας… Ευτυχίας (περί τις 11.20). 2ος σταθμός πλατεία Ρήγα Φεραίου (όπισθεν Δημαρχείου): Ψάχνοντας το φάντασμα της Ευτυχίας (περί τις 11.45). 3ος σταθμός Εξωραϊστική: Η Δυστυχία… της Ευτυχίας (περί τις 12.10). 4ος σταθμός Πάρκο Αναύρου: Τρόποι για να γίνετε ευτυχισμένοι (περί τις 12.45). Πέρασμα από το κολυμβητήριο: Κολυμβητής (περί τις 13.15). Πέρασμα από τη γέφυρα Ν. Δημητριάδας: Το γαλάζιο πουλί (περί τις 13.20)
Επιστροφή στου Τσαλαπάτα: Η μικρή μας πόλη (περί τις 13.40)
Η εμψύχωση – σκηνοθεσία είναι του Λάκη Κουρετζή, τα σκηνικά του Κώστα Κομνηνού, ενώ συνταξιδιώτες – ηθοποιοί οι: Ευτυχιάδου Αλεξάνδρα, Καρανίκου Κερασία, Κολέτσιου Γιούλα, Κομνηνός Κωνσταντίνος, Κόφφα Μελίνα, Μαυροειδή Βάντα, Παπαχατζής Νεκτάριος, Σταροπούλου Όλγα, Τσιάνη Γλύκα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου με την πολύτιμη βοήθεια του Λάκη Κουρετζή και της Δέσποινας Μαραγκουδάκη και σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου. Την προσπάθεια στήριξαν το αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, ο κινηματογράφος Εξωραϊστική, το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου