ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυξήθηκαν οι επισκέπτες της Γιορτής Βιβλίου

αυξήθηκαν-οι-επισκέπτες-της-γιορτής-β-851206

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των επισκεπτών της Γιορτής Βιβλίου, που πραγματοποιείται στην παραλία του Βόλου, προς μεγάλη ικανοποίηση των διοργανωτών του θεσμού, ο οποίος έχει αποκτήσει πλέον πανελλήνια απήχηση. Η φετινή, 18η Γιορτή Βιβλίου, που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών-Χαρτοπωλών και Εκδοτών Νομού Μαγνησίας, με την συνεργασία της ΝΑΜ, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, του Δήμου Βόλου και χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», αποτελεί πλέον σημείο συνάντησης πολλών φίλων της ανάγνωσης. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, πολλοί επισκέπτες της έκθεσης προέρχονται από την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Λάρισα, την Καρδίτσα και άλλες περιοχές, συνδυάζοντας το τερπνό μετά του ωφελίμου, δηλαδή τις καλοκαιρινές τους διακοπές με την αναζήτηση του βιβλίου της προτίμησής τους. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών, Απόστολος Βασιλειάς, εκφράζει στο σημείο αυτό την απόλυτη ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κοινού, προσθέτοντας ότι «οι Βολιώτες στηρίζουν τον θεσμό και το ίδιο ισχύει πανελλαδικά, αν αναλογιστούμε τον αριθμό των ξένων επισκεπτών οι οποίοι προσέρχονται καθημερινά στην Γιορτή Βιβλίου».

Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μεταξύ των επισκεπτών συγκαταλέγονται πολλά παιδιά και όπως είναι προφανές, μεταξύ των 30.000 περίπου τίτλων που κοσμούν τα περίπτερα των βιβλιοπωλών, εξέχουσα θέση κατέχει το παιδικό και νεανικό βιβλίο. Εντυπωσιακή είναι η προσέλευση των επισκεπτών από την στιγμή των εγκαινίων της έκθεσης και όπως σημειώνει ο ταμίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Βιβλιοπωλών-Χαρτοπωλών και Εκδοτών Νομού Μαγνησίας, Χρήστος Αγιώτης «πιστεύω ότι έχει αυξηθεί φέτος ο αριθμός των επισκεπτών της Γιορτής Βιβλίου και το γεγονός αυτό δείχνει ότι ο κόσμος στηρίζει πλέον τον θεσμό».
Μεταξύ των συμμετεχόντων στην φετινή Γιορτή Βιβλίου συγκαταλέγονται η Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ με ενημερωτικό υλικό, η ΕΚΠΟΛ-ΝΑΜ με όλες τις εκδόσεις και τα ντοκιμαντέρ που φέρουν την σφραγίδα της, καθώς και το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου, που συμμετέχει επίσης με δικό του περίπτερο, όπου παρουσιάζεται το σύνολο των βιβλίων που έχει εκδώσει. Η Γιορτή Βιβλίου είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και το σαββατοκύριακο, όπου το ωράριο λειτουργίας παρατείνεται έως τις 12 τα μεσάνυχτα, δίνοντας χρώμα γιορτής κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, στο ύψος του πάρκου Αγίου Κωνσταντίνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου