ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παιδικό τμήμα από τη Βολιώτικη Χορωδία

παιδικό-τμήμα-από-τη-βολιώτικη-χορωδί-659885

Τμήμα παιδικής χορωδίας για παιδιά 1ης έως και 3ης Δημοτικού προτίθεται να δημιουργήσει η Βολιώτικη Χορωδία, το πολιτιστικό σωματείο που δραστηριοποιείται επί 80 χρόνια στην πόλη του Βόλου, με ευθύνη της καταξιωμένης καλλιτεχνικής διευθύντριας και μαέστρου, Στάσας Τζάλλα, που από το 1999 διδάσκει στη Χορωδία.

Τα οφέλη από το χορωδιακό τραγούδι είναι ανεκτίμητα καθώς αυτό ψυχαγωγεί (με την αρχαία έννοια της λέξης), εκπαιδεύει, διασκεδάζει, ενισχύει την αυτοεκτίμηση, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ανάπτυξη της αυτογνωσίας.

Βοηθάει στην κοινωνικοποίηση του παιδιού μέσα από την ομαδική δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί το συναίσθημα της προσφοράς.

Αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα παιδαγωγικά μέσα για την καλλιέργεια του πνεύματος, καθώς υποστηρίζει την ανάπτυξη της μνήμης και καλλιεργεί τη φαντασία, όπως επίσης και για τη σωστή σωματική ανάπτυξη μέσα από την ορθή στάση του σώματος και την ενδυνάμωση των πνευμόνων.

Διδάσκει τη σωστή εκφορά του λόγου και την άρθρωση και καλλιεργεί τη φωνή, ενώ παράλληλα εκτονώνει και χαλαρώνει τα παιδιά από τις εντάσεις και τα εμπνέει, ώστε να εκφράζουν ελεύθερα συναισθήματα και ιδέες.

«Εχοντας όλα τα παραπάνω υπόψη μας θεωρούμε ότι προσφέρουμε μία ακόμη καλή υπηρεσία στον κόσμο της πόλης μας, οργανώνοντας μία Παιδική Χορωδία αξιώσεων για παιδιά 1ης έως και 3ης Δημοτικού», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι ακροάσεις των παιδιών θα γίνουν στο οίκημα της Βολιώτικης Χορωδίας, Γαμβέτα 66 (μεταξύ Γαζή και Γαλλίας), από τις 16:00 έως 18:00 και σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, μετά από συνεννόηση με την κ. Τζάλλα στο τηλέφωνο 6974391316.

Τα μαθήματα της Παιδικής Χορωδίας προβλέπεται να πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη από 17:00 έως 18:00 στον ίδιο χώρο, Γαμβέτα 66.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου