ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια μουσική σκηνή ο Βόλος

μια-μουσική-σκηνή-ο-βόλος-435564

Μια τεράστια μουσική σκηνή θα αποτελέσει για περισσότερους από 250 καλλιτέχνες η πόλη του Βόλου, στο διάστημα μεταξύ 18ης και 22ας Ιουνίου, μέσω της θεσμοθετημένης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, που πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά. Περισσότερα από δέκα σημεία της πόλης όπως το συγκρότημα Τσαλαπάτα, το Πανεπιστήμιο, η παραλία, το στενό Γραβιάς, η πλατεία Παλαιών, η Κουμουνδούρου κα, θα «φιλοξενήσουν» μουσικές εκδηλώσεις, με επίκεντρο για φέτος, τον σταθμό του ΟΣΕ. Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις στον παραπάνω χώρο, που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, προκειμένου να αναδειχθεί ένα κομβικό σημείο στην ιστορία και εξέλιξη του Βόλου, το τρένο και ο σταθμός του ΟΣΕ.
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Βόλο συντονίζεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρίας Plenty Projects σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Βόλου και τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό, ενώ υποστηρίζεται θεσμικά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας την ΕΚΠΟΛ, και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς. Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες οι συνδιοργανωτές του κύκλου, υπογραμμίστηκε ότι το κόστος της φετινής διοργάνωσης δεν υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 20000 ευρώ, με βάση τα δεδομένα που επικρατούν στο οικονομικό πεδίο.

Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Απ. Φοινικόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο κύκλος εντάσσεται στο 1ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Πόλης φιλοδοξώντας να αναδείξει νέους πολιτιστικούς χώρους, πέρα από τα καθιερωμένα, με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους». Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου, Μιχ. Ζουμπουλάκης σημείωσε ότι «το Πανεπιστήμιο συμμετέχει με τα μουσικά σύνολά του, στηρίζοντας μια πρωτοβουλία που καλλιεργεί τους νέους», ενώ ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, Βαγγ. Ζαχαρόπουλος επικεντρώθηκε στο οικονομικό σκέλος της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι «η είσοδος είναι ελεύθερη και κατά συνέπεια δίνεται σε όλους η δυνατότητα να απολαύσουν αξιόλογα μουσικά σχήματα, που καλύπτουν όλα τα είδη μουσικής».

Ο προϊστάμενος του Μουσείου Τσαλαπάτα, Στ. Τραγάκης, αναφέρθηκε στο έργο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, αλλά και την προσπάθεια ανάδειξης του μνημείου, στο οποίο ακουμπάει η βιομηχανική ιστορία της περιοχής. Όπως επεσήμανε μάλιστα «έγινε κατανοητή η βαρύτητα του χώρου και είμαστε ευτυχείς, διότι μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε ενεργό ρόλο στην διοργάνωση». Μιλώντας εκ μέρους της «Plenty Projects» ο συντονίζων την μουσική γιορτή Ν. Μπαρπάκης, ανέλυσε από την πλευρά του τον θεσμικό ρόλο και την προσφορά των συνδιοργανωτών, οι οποίοι επιμερίζονται και το κόστος της διοργάνωσης, για να προσθέσει παράλληλα την «πολύ καλή συνεργασία με όλους τους συμμετέχοντες φορείς και βεβαίως το Μουσείο Τσαλαπάτα, που αποτελεί βασικό πόλο των εκδηλώσεων». Αξίζει, τέλος, να υπογραμμιστεί ότι οι μουσικές εκδηλώσεις στο συγκρότημα Τσαλαπάτα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Ιουνίου και στο πλαίσιο αυτό το Μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου