ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτή λήξης στο ΚΔΑΠ Νεάπολης

γιορτή-λήξης-στο-κδαπ-νεάπολης-851206

Ποικίλες δράσεις περιλαμβάνει η καθιερωμένη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΚΔΑΠ του ΔΟΥΚ Νεαπόλεως, με αφορμή την λήξη της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς. Η γιορτή λήξης ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του ΚΔΑΠ με ανοιχτά δημιουργικά εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού, ζωγραφικής, κεραμικής και έκθεση παιδικού-νεανικού βιβλίου. Στις 9.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παράσταση θεάτρου σκιών με τον «Καραγκιόζη πλοίαρχο»,  από το «Ελληνικό Θέατρο Σκιών» του Μιχάλη Χατζάκη. Το «Ελληνικό Θέατρο Σκιών», συνέχεια και προέκταση του «Ελληνικού Θεάτρου Σκιών Λαμίας», ιδρύθηκε το 1982 από το Μιχάλη Χατζάκη και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά μικροθέατρα στην Ευρώπη. Διέσωσε και παρουσίασε ένα μεγάλο αριθμό παραστάσεων από τον παραδοσιακό «Καραγκιόζη» και έκανε γνωστή την Ελλάδα στο εξωτερικό κύρια με τις έντεχνες δημιουργίες του.
Ο Μιχάλης Χατζάκης, Κωνσταντινουπολίτης στην καταγωγή, γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα. Πρωτογνώρισε τον «Καραγκιόζη» από τον παλιό μάστορα της τέχνης Γιώργο Κουτσούρη (καλλιτεχνική δράση 1911 – 1950) και κατόπιν μαθήτευσε για πολλά χρόνια στους μεγάλους καραγκιοζοπαίχτες Γιώργο Χαρίδημο (1924 – 1996) και Δημήτρη Μόλλα (1917 – 1987). Δίδαξε επί μία 20/ετία στα πανεπιστήμια Βόλου (τμήμα νηπιαγωγών), Α.Π.Θ. (τμήμα θεάτρου και τμήμα νηπιαγωγών) «θέατρο σκιών και παραμυθόδραμα» και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (τμήμα λαϊκής μουσικής) «λαϊκή υποκριτική».
Την Παρασκευή 4 Ιουνίου στις 8 το βράδυ θα εγκαινιαστεί στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο η έκθεση Εικαστικών Εργαστηρίων με έργα παιδιών.  Ο τίτλος της φετινής έκθεσης είναι: «Θάλασσα είναι …» και διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου. Στην έκθεση συμμετέχουν τα εικαστικά εργαστήρια : «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» και Κοινωνικό Κέντρο Νέων Παγασών του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων, «Στέκι Παιδιού» και τα Κέντρα Νεότητας Αγίων Αναργύρων, Νέας Δημητριάδας και Χιλιαδούς του «Κ.Ο.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου