ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πεζοπόροι θεατές και ιππείς προς το θέατρο Αλώνι για τη συναυλία

πεζοπόροι-θεατές-και-ιππείς-προς-το-θέ-791795

Με μια μοναδική συναυλία έκλεισε για φέτος η ιδιαίτερα επιτυχημένη σεζόν του Θεάτρου Αλώνι, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι η μουσική φέρνει κοντά ανθρώπους και τόπους. Ύστερα από πρόσκληση των διοργανωτών, το διάσημο πλέον Μουσικό Χωριό του Αγίου Λαυρεντίου βρέθηκε στις 25 Αυγούστου για μία βραδιά στο Θέατρο Αλώνι στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας με την παρουσίαση της Udopia, του νέου δίσκου του Θύμιου Ατζακά σε συνεργασία με μια ομάδα ξεχωριστών μουσικών.

Σε πρωτότυπη σύνθεση του Θύμιου Ατζακά, η Udopia μετέφερε το κοινό σε ένα τόπο όπου οι μεθυστικές μελωδίες από το ούτι του δημιουργού μπλέκονται μαγικά με ήχους από σαξόφωνο και λύρα (JamesWylie), νέυ (Νίκος Παραουλάκης), τσέλο και βιόλα ντα γκάμπα (Ηλέκτρα Μηλιάδου), μαρίμπα και κρουστά (Δημήτρης Ζαχαράκης) και τραγούδι (Αυγερινή Γάτση), δημιουργώντας έτσι μια πρωτόγονη και συγχρόνως πρωτοποριακή μουσική εμπειρία.

Παράλληλα, οι διοργανωτές του Θεάτρου Αλώνι πήραν την πρωτοβουλία να οδηγήσουν στο χώρο του Θεάτρου όσους θεατές ήθελαν μέσα από το παραδοσιακό καλντερίμι που ενώνει τα χωριά του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Γεωργίου και το οποίο παραδοσιακά χρησίμευε στο πέρασμα των αιώνων για εμπορικές και πολιτιστικές ανταλλαγές. Έτσι, πολυάριθμοι θεατές διέσχισαν την πλούσια φύση του Πηλίου είτε με τα πόδια είτε με άλογα, ενώ με το τέλος της συναυλίας επέστρεψαν στον Άγιο Λαυρέντιο με δημοτικό λεωφορείο του Δήμου Νότιου Πηλίου.

Η ανταπόκριση του κοινού σε αυτό το μουσικό κάλεσμα ήταν μεγάλη και με αυτό τον τρόπο το Θέατρο Αλώνι κατάφερε για άλλη μία φορά να υπηρετήσει την αφοσίωση του στην τέχνη και τη φύση. Η επιθυμία των διοργανωτών είναι σταδιακά οι θεατές να μπορούν να φτάνουν στις εκδηλώσεις στο χώρο του Θεάτρου ακολουθώντας τα καλντερίμια που ενώνουν τα γύρω χωριά, κάτι που είναι και άλλος ένας λόγος για να περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη καλλιτεχνική σεζόν του Θεάτρου Αλώνι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου