ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διάσημοι πρωταγωνιστές στο Μεταξουργείο

διάσημοι-πρωταγωνιστές-στο-μεταξουρ-435564

Με την ταινία «Η Ρέιτσελ παντρεύεται» σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι, συνεχίζονται αύριο Παρασκευή 28 Μαΐου οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ν. Ιωνίας. Οι προβολές πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Η ταινία με τίτλο «Η Ρέιτσελ παντρεύεται», (Rachel Getting Married), Αμερικανικής παραγωγής 2008, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι, σενάριο Τζένι Λουμέτ και πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Αν Χάθαγουεϊ, Ρόζμαρι ΝτεΓουίτ, Ντέμπρα Γουίνγκερ, Μπιλ Εργουιν. Ενας μεγαλοαστικός γάμος γίνεται αιτία να βγουν στην επιφάνεια οι τεταμένες σχέσεις μιας δυσλειτουργικής οικογένειας σε μια σκηνοθετημένη με νεύρο ταινία – εξαιρετική η ερμηνεία τής Αν Χάθαγουεϊ.

Όταν η Κιμ (Αν Χάθαγουεϊ) επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι με αφορμή το γάμο της αδερφής της, Ρέιτσελ (Ρόζμαρι Ντεγουίτ), κουβαλάει μαζί της μια μεγάλη ιστορία από προσωπικές απογοητεύσεις, οικογενειακές συγκρούσεις και τραγωδίες. Το σπίτι γεμίζει από πλήθος συγγενών και φίλων, που καταφθάνουν έτοιμοι για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο μουσική, χαρά και γλέντι. Η Κιμ παρ’ όλα αυτά, με τις δηκτικές ατάκες της και τα μελοδραματικά της ξεσπάσματα, θα ανακινήσει παλιές εντάσεις και θα λειτουργήσει ως καταλύτης.

Το νέο φιλμ του Τζόναθαν Ντέμι ( «Η Σιωπή των Αμνών», «Φιλαδέλφια» ) επιβεβαιώνει με εμφατικό τρόπο το γεγονός ότι φέτος είχαμε μια εξαιρετική «σοδειά» ταινιών, τόσο πλούσια που οι πέντε υποψηφιότητες για το επερχόμενο Όσκαρ καλύτερης ταινίας μάλλον φαντάζουν λίγες. Σαν φυσικό επακόλουθο, είναι λογικό κάποια φιλμ να αδικούνται και ένα από αυτά είναι και τούτο εδώ το εξαιρετικό οικογενειακό δράμα που περιστρέφεται γύρω από μια γαμήλια τελετή. Ο Τζόναθαν Ντέμι και η σεναριογράφος του, Τζένι Λιούμετ (κόρη του βετεράνου σκηνοθέτη), χρησιμοποιούν ένα κατεξοχήν χαρμόσυνο γεγονός για να αναδείξουν τις προβληματικές σχέσεις μεταξύ των μελών μιας φαινομενικά αγαπημένης οικογενείας.
Πέρα όμως από τις όποιες κινηματογραφικές της αρετές, το φιλμ «στοιχειώνεται» από την παρουσία της Αν Χάθαγουεϊ, η οποία βγάζοντας το έντονο μέικ απ και τα ακριβά prada, ενσαρκώνει με έντονο πάθος αλλά και με εύθραυστη εσωτερικότητα το ταλαιπωρημένο junkie που προσπαθεί να μπει στον ίσιο δρόμο. Επάξια στέκεται δίπλα της και το υπόλοιπο cast, με τους Ρόζμαρι ΝτεΓουίτ, Μπιλ Ίργουϊν και Ντέμπρα Γουίνγκερ να δίνουν το κάτι παραπάνω στους πολυδιάστατους χαρακτήρες τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου