ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία η Αυγουστιάτικη Παράκληση στα Κανάλια

με-επιτυχία-η-αυγουστιάτικη-παράκλησ-803009

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε άλλη μια Αυγουστιάτικη Παράκληση της Ιεράς Μητροπόλης Δημητριάδος, στο προαύλειο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καναλίων χθες το βράδυ (8/8), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φορέα Πολιτισμού της Τοπικής Εκκλησίας «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», σε συνεργασία την Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» και τον Βασίλη Αγροκώστα.

Η ιδέα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, κ.Ιγνατίου να αναδειχθούν οι Ιεροί Ναοί και οι ιστορικοί χώροι που τους περιβάλλουν με τέτοιο τρόπο, ώστε ο καθένας μας να γνωρίσει καλύτερα τις ομορφιές του τόπου και παράλληλα να γίνει μέτοχος της λατρείας της Παναγίας, αρχίζει και «δυναμώνει» χάρη στην παρουσία όλο και περισσότερων προσκυνητών.

Ξεχωριστή σημασία για τον θεσμό είχε η πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής στο παραλίμνιο χωριό τα Κανάλια Μαγνησίας, το οποίο διαθέτει μια πλούσια ιστορία, έναν λαμπρό λιμναίο πολιτισμό, ο οποίος αν και χάθηκε στα βάθη του χρόνου, έχει να επιδείξει αλλά και να επιβεβαιώσει, ότι ο μεγαλύτερος και πολυτιμότερος θησαυρός κάθε ανθρώπου, είναι ο πολιτισμός και η ιστορία όπως την έπλασε ο τόπος του.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τέλεσε την Ιερά Παράκληση στην Παναγία, στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Κανάλια Μαγνησίας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η μουσική συναυλία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Εμφανίστηκε η Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ», με τον Βασίλη Αγροκώστα, που παρουσίασαν τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά.

Η φετινή εκδήλωση είναι ενταγμένη στο «Θεματικό Έτος Πολιτισμού 2016» της «Μαγνήτων Κιβωτού» με θέμα: «Μάγνητες και ο Πολιτισμός των Γεύσεων». Για τον λόγο αυτό, κυρίες από το χωριό παρουσίασαν, στο τέλος, ένα πλούσιο μπουφέ με τοπικά εδέσματα πλούσια από τοπικές γεύσεις, φτιαγμένες με μεράκι και ενταγμένες στο πνεύμα των ημερών, δηλ. νηστίσιμες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου