ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι

αφιέρωμα-στο-μάνο-χατζηδάκι-435564

«Ηθοποιός σημαίνει φως» είναι ο τίτλος της συναυλίας της Έρρικας Πατρικίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Τετάρτη 19 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Η συναυλία διοργανώνεται από τον «ΚΟΔΒ-ΔΗΠΕΘΕ» Δήμου Βόλου και το Κοινωφελές Ιδρυμα «Αφών Δεληγεώργη» και είναι ενταγμένη στον κύκλο των φετινών «Δεληγεώργειων». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι διαφορετικό από τα άλλα. Τραγούδια από τις «μπαλάντες της οδού Αθηνάς» τον «Μεγάλο Ερωτικό», τη γνωστή σε όλους «Ρωμαϊκή αγορά» αλλά και την αδικημένη «Εποχή της Μελισσάνθης» καθώς και θεατρικά τραγούδια από την «Οδό ονείρων» και από άλλες δημιουργικές ενότητες του συνθέτη θα ζωντανέψουν στο ατμοσφαιρικό θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής την Τετάρτη το βράδυ. Ο νοσταλγικός ήχος του ακορντεόν, το αγαπημένο μαντολίνο και το μελωδικό πιάνο μαζί με τις φωνές της Έρρικας Πατρικίου και του Βασίλη Κουτσουβέλη θα ταξιδέψουν το κοινό στον μαγικό και ιδιαίτερο κόσμο του Μάνου Χατζιδάκι.
Ανάμεσα στα γνωστά τραγούδια του συνθέτη θα ακουστούν και τα πιο αδικημένα που χάθηκαν λόγω ιστορικών και άλλων συγκυριών και δεν προβλήθηκαν όσο θα τους άξιζε. Θα ακουστούν επίσης υψηλών απαιτήσεων θεατρικά τραγούδια όπως και το ομώνυμο της παράστασης «Ηθοποιός σημαίνει φως». Η πρόκληση μεγάλη για τους πρωταγωνιστές της βραδιάς που είναι γνωστοί μουσικοί της πόλης, καθηγητές σε ωδεία και μουσικά σχολεία.
Η Έρρικα Πατρικίου διδάσκει ελληνικό τραγούδι και θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, στα Κέντρα Νεότητας Δήμου Βόλου και στο Ωδείο Βόλου «Ρυθμός». Είναι κάτοχος των πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, Ελληνικού τραγουδιού, Ελαφρού τραγουδιού, και Διπλώματος Μονωδίας. Έχει πραγματοποιήσει αφιερώματα σε μεγάλους συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές καθώς και συναυλίες στο Βόλο και σε όλη την Ελλάδα. Συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ολυμπιάδας του 2004 και σε συναυλία που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Ηθοποιών Οπερας και Μελοδράματος στη φιλολογική λέσχη «Παρνασσός». Είναι μέλος της Πολυφωνικής Χορωδίας του Δήμου Βόλου από το 1993 και διηύθυνε επί διετία τη διεύθυνση της χορωδίας των ΚΑΠΗ.
Ο Βασίλης Κουτσουβέλης είναι πτυχιούχος του τμήματος Αυτοματισμού του Α΄ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Από μικρή ηλικία άρχισε η ενασχόληση του με τη μουσική όντας μέλος της παιδικής χορωδίας του Δήμου Βόλου. Παίζει κλασική και ακουστική κιθάρα κι έχει συμμετάσχει σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις. Στα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε με το τραγούδι ως μέλος διάφορων rock συγκροτημάτων. Συμμετείχε σε συναυλίες σε μουσικές σκηνές καθώς και σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και τη Κύπρο. Είναι μέλος του τοπικού rock-blues σχήματος CROSSROADS,  μέλος της Πολυφωνικής χορωδίας Δήμου Βόλου και σπουδάζει έντεχνο τραγούδι με την Έρρικα Πατρικίου.
Η Μερόπη Βλαχογιάννη διδάσκει ακορντεόν και πιάνο. Είναι κάτοχος των πτυχίων ακορντεόν και πιάνου καθώς και αρμονίας και αντίστιξης. Είναι μέλος του Παραδοσιακού σχήματος «Θάμυρις» με μαέστρο το Νεκτάριο Δεμελή. Εχει διδάξει ως αναπληρώτρια καθηγήτρια ακορντεόν στο Μουσικό σχολείο Βόλου, συνεργάστηκε με το παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από το 2009 είναι μέλος της μπάντας  Δημήτρη Ζερβουδάκη.
Η Μαρία Ζίφκου είναι Μηχανικός Χωριταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Βόλου με ομαδικές και ατομικές διακρίσεις στους μουσικούς μαθητικούς αγώνες. Είναι κάτοχος του Διπλώματος Βυζαντινής μουσικής και του Πτυχίου Πιάνου, μέλος της Πολυφωνικής Χορωδίας Δήμου Βόλου, ενώ στο βιογραφικό της συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες με την «Εστουδιαντίνα», συμμετοχές σε διάφορα μουσικά αφιερώματα καθώς επίσης και εκδηλώσεις για φιλανθρωπικό η μη σκοπό.
Ο Γιάννης Πολίτης διδάσκει μπουζούκι και μαντολίνο στα Κέντρα Νεότητας του Δήμου Βόλου, έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και συνεργάστηκε με τον συνθέτη Μάριο Τόκα σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου