ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τίμησαν τον Γιάννη Καρκάλα

τίμησαν-τον-γιάννη-καρκάλα-814331

Το περασμένο Σάββατο το βράδυ 9 Ιουλίου η Πολυφωνική Χορωδία του δήμου Βόλου έλαβε μέρος, τιμητικά προσκεκλημένη στο 7ο χορωδιακό φεστιβάλ που οργάνωσε ο Καλλιτεχνικό Σύλλογος Αμαρύνθου Ευβοίας. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν επίσης η Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα Φαρακλάδων «Η Εύγερος» Κεφαλονιάς, η Μικτή Χορωδία Δήμου Πεντέλης και η Μικτή Χορωδία «Αρτεμις» της Αμαρύνθου.

Στο φεστιβάλ αυτό τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο μαέστρος, της Πολυφωνικής Χορωδίας του δήμου Βόλου, Γιάννης Καρκάλας, στο σπουδαίο έργο του οποίου και την εν γένει σημαντική προσφορά του στο χορωδιακό τραγούδι αναφέρθηκε εκτενώς και με πολύ εγκωμιαστικούς λόγους ο μαέστρος της τοπικής χορωδίας της Αμαρύνθου, Γεώργιος Γερογιάννης.

Οι λοιπές χορωδίες παρουσίασαν με εξαιρετική επιτυχία ενδιαφέροντα προγράμματα ελληνικών κυρίως τραγουδιών. Η χορωδία της Κεφαλονιάς ερμήνευσε συνθέσεις Θάνου Μικρούτσικου, Σταμ. Καλογιάννη, Δημήτρη Καλκάνη, παραδοσιακά τραγούδια της Κέρκυρας και των Κυθήρων και την Ναπολιτάνικη Καντσονέτα Santa Lucia. Η μικτή χορωδία του δήμου Πεντέλης απέδωσε επίσης με επιτυχία τραγούδια των Ηλία Ανδριόπουλου, Μάνου Ελευθερίου, Κουγιουμτζή, Μίκη Θεοδωράκη και Γ. Θεοφάνους.

Αναμφίβολα υπήρξε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά που κύλησε ανάλαφρα μέσα στη ζεστή καλοκαιριάτικη ατμόσφαιρα και τέλειωσε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων στους διευθυντές των χορωδιών και τιμητικής πλακέτας από την δήμαρχο Αμαρύνθου προς τον μαέστρο Γιάννη Καρκάλα, του οποίου εξήρε την μεγάλη συμβολή του στην καλλιέργεια της χορωδιακής μουσικής στην πατρίδα μας.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε, μέσα σε θερμότατη ατμόσφαιρα φιλοξενίας από την τοπική χορωδία της Αμαρύνθου, με δεξίωση για όλους τους χορωδούς στο παρακείμενο πέτρινο δημοτικό σχολείο Αμαρύνθου.

Θεόδωρος Γκούμας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου