ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραδιά με ποίηση και μουσική

βραδιά-με-ποίηση-και-μουσική-815891

Σκυταλοδρομία ελληνικού ερωτικού λόγου, μετά μουσικής και τίτλο «Ερως αιέν» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουλίου στο κτήμα του Θωμά Κοροβίνη στα Πλατανίδια από τις 9:00 το βράδυ, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με την ευθύνη του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου.

Οι εκδηλώσεις αυτές -που έχουν αγκαλιαστεί με ενθουσιασμό- έχουν κάθε χρόνο ένα διαφορετικό θέμα αναφοράς. Παλιότερα θέματα – αφιερώματα: Παγκόσμια Ερωτική Λογοτεχνία – Κωνσταντινούπολη – Σμύρνη – Θεσσαλονίκη – Καβάφης – Ελληνικό Λαϊκό τραγούδι – Σύναξη Νέων Ποιητών. Φέτος λογοτέχνες από όλη τη χώρα διάβασαν δικά τους αδημοσίευτα κείμενα με θέμα τον «έρωτα», ενώ συμμετείχαν μουσικά σχήματα, όπως το μουσικοθεατρικό συγκρότημα «Dead Poets» που παρουσίασε «William Shakespeare Sonnets» (απαγγελία μιας ανθολογίας των σονέτων του Σαίξπηρ συνοδευόμενα με σύγχρονες μπαλάντες ενορχηστρωμένες με τσέλο και κιθάρα), το ντουέτο Ζήση Γεωργιλέ με ούτι-κανονάκι κ.α.

Ακούστηκαν οι εισηγήσεις του Δημήτρη Νόλλα για τον ερωτικό Παπαδιαμάντη, της Μιράντας Τερζοπούλου για τον έρωτα στην παράδοση και την μουσική, του ποιητή Σταύρου Ζαφειρίου, του Κώστα Καλημέρη, για τον έρωτα στην λογοτεχνία και του Θωμά Κοροβίνη. Συντονιστές ήταν οι δημοσιογράφοι Κυριακή Μάλαμα και Γιάννης Τσολακίδης. Παρουσιάστηκε και πουλήθηκε το πολυσυλλεκτικό βιβλίο των 140 σελίδων, με πρωτότυπα κείμενα 88 δημιουργών που πήραν μέρος στην εκδήλωση και εξώφυλλο με ζωγραφιές του Δημήτρη Μοράρου. Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδι απ’ όλους τους καλλιτέχνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου