ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραδινή προβολή στον Τσαλαπάτα

βραδινή-προβολή-στον-τσαλαπάτα-851206

Την ταινία με τίτλο «The Age of Stupid» θα προβληθεί από το Πολιτιστικό Ιδρυμα του Ομίλου Πειραιώς σήμερα Σάββατο 15 Μαΐου στις 8 το βράδυ στο Μουσείο Τσαλαπάτα, με στόχο την αφύπνιση της οικολογικής ευαισθητοποίησης. Η παραπάνω προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Νύχτας των Μουσείων και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Δηλαδή, στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγ. Παρασκευή Λέσβου, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας «Ν. και Σ. Τσαλαπάτα» στο Βόλο και το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, που βρίσκεται στον Πύργο Τήνου, ενώ η είσοδος στα παραπάνω Μουσεία θα είναι ελεύθερη από τις 18.30 έως τις 23.30.
Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, αύριο Κυριακή16 Μαΐου η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου, τα οποία θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Η ταινία που θα προβληθεί απόψε είναι μια ρεαλιστική ταινία–ντοκιμαντέρ, που αναφέρεται στις δυσάρεστες και καταστρεπτικές επιπτώσεις για τον άνθρωπο και τη ζωή στον πλανήτη μας από τις κλιματικές αλλαγές, απόρροια της άναρχης και ασεβούς συμπεριφοράς μας στη φύση και στο περιβάλλον. Ωστόσο, οι δημιουργοί της ταινίας περνούν το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι, έστω και στο «παρά πέντε», είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε, ώστε να ανάψει πάλι το «πράσινο» φως της ελπίδας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στο τηλέφωνο 210-3256921-23.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου