ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χατζάκης: «Θα συνεχίσω τον δικαστικό αγώνα»

χατζάκης-θα-συνεχίσω-τον-δικαστικό-α-839699

Αποφασισμένος να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα για τη δικαίωση του, δηλώνει ο σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απορρίφθηκε η αίτησή του να ακυρωθεί η απόφαση της πρώην ηγεσίας (2015) του υπουργείου Πολιτισμού με την οποία παύθηκε από τη θέση του.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η πρόωρη λήξη της θητείας του κ. Χατζάκη αιτιολογείται νόμιμα.

Εκτός Εθνικού ο Σωτήρης Χατζάκης, με απόφαση του ΣτΕ
Με επιστολή του ο σκηνοθέτης τονίζει ότι θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα για την δικαίωση του, κάνει λόγο για «παρακρατικά καρκινώματα» που διέσπειραν «άθλιες φήμες» σε βάρος του, αλλά και για παρακρατικές εφόδους και τρομοκράτηση των εργαζομένων στο Εθνικό.

Στην επιστολή του ο Σ.Χατζάκης αναφέρει αναλυτικά:

«Εύγε!

Αφού επί μήνες, συνεργαζόμενοι με τα παρακρατικά καρκινώματα του Εθνικού, διέσπειραν άθλιες φήμες ότι δήθεν πληρώθηκα και τρίτη -εκτός των δυο νόμιμων- σκηνοθεσία, τώρα ομολογούν, μετά το ράπισμα των αδιάσειστων στοιχείων, ότι όχι δεν πληρώθηκα, αλλά ότι η σκηνοθεσία που έκανα με μηδενική αμοιβή, συνιστά σοβαρό λόγο για την απομάκρυνσή μου από τη θέση και την εργασία μου.

Γνωρίζουν -όπως και όλος ο κόσμος- ότι αναγκάστηκα να κάνω δωρεάν την τρίτη σκηνοθεσία, λόγω σοβαρής ασθένειας συναδέλφου σκηνοθέτη, για να μη μείνει κλειστό το θέατρο και ζημιωθούν το γόητρο και τα έσοδά του.

Η πράξη μου αυτή δεν έβλαψε το δημόσιο συμφέρον ούτε κατά ένα ευρώ, απεναντίας έφερε έσοδα 454.000 ευρώ.

Γνωρίζουν ότι είναι απολύτως ανακριβή τα ποσά που αναφέρουν ότι εισέπραξα για τα έτη 2014 και 2015. Εισέπραξα μόνο την αμοιβή μου για τη σκηνοθεσία δυο – όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος – έργων την κάθε χρονιά.

Και όμως, αδίστακτοι και μοιραίοι, χαίρονται τώρα την πλαστογραφία, το bullying, τις παρακρατικές εφόδους στο Εθνικό Θέατρο, την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την απαξίωση των θεσμών.

Δυστυχώς γι’ αυτούς η ζωή προχωρά, μαθαίνει, ξεκαθαρίζει. Στο νέο τους Εθνικό οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Τους περιμένει η πτώση, η αποκάλυψη των πραγματικών αιτίων των πράξεών τους και η τιμωρία.

Όσο για εμένα, ασφαλώς και θα συνεχίσω τον δικαστικό αγώνα για την τιμή, την αξιοπρέπεια και τη δικαίωσή μου.

Σωτήρης Χατζάκης».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου