ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση με θέμα «Ο Αλ. Μωραϊτίδης & ο μοναχός Ανδρόνικος» στη Σκιάθο

εκδήλωση-με-θέμα-ο-αλ-μωραϊτίδης-ο-μ-845353

Ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «Ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης και ο μοναχός Ανδρόνικος», αφιερωμένη στο σπουδαίο Ελληνα διηγηματογράφο και δοκιμιογράφο, Αλέξανδρο Μωραϊτίδη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο την Τρίτη 24 Μαΐου, 6:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου «Μπούρτζι» του δήμου Σκιάθου.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος μέσα από την ομιλία του «Κολλυβάδες: Οι προοδευτικοί της ορθοδοξίας», θα αναφερθεί στην επιρροή της Κολλυβάδικης παράδοσης της Σκιάθου, στο έργο του Αλ. Μωραϊτίδη και ο κ. Σταύρος Σταύρου, αναπληρωματικό Μέλος της Εφορείας του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», του οποίου η ομιλία έχει τον τίτλο «Αλέξανδρος Μωραϊτίδης, χειρόγραφα, προσωπικά αντικείμενα και το ανέκδοτο κείμενο». Την εκδήλωση θα κλείσει η Βλάζια Φαϊδά, με ανάγνωση κειμένων του Αλ. Μωραϊτίδη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου