ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημαντική πολιτιστική προσφορά

σημαντική-πολιτιστική-προσφορά-23434

Τιμητική εκδήλωση της Χορωδίας Εκπαιδευτικών για τον Τάκη Παντελόπουλο

Με συνεχή και σημαντική παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας η μικτή Χορωδία Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας, μετά από μια ιδιαίτερα πετυχημένη συμμετοχή της στο ετήσιο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στον I. Ν. Αναλήψεως του Χριστού της πόλης μας, την επαύριο κιόλας, Κυριακή 17 Απριλίου επεφύλαξε μια ακόμα αξιέπαινη εκδήλωση για τα μέλη και τους φίλους της στον πολυχώρο Τέχνης του «Ωδείου Φουντούλη».

Εκδήλωση τιμής για μια εξέχουσα μορφή στους πνευματικούς και καλλιτεχνικούς χώρους της πόλης μας, τον εκπαιδευτικό Τάκη Παντελόπουλο, που διετέλεσε επί σειράν ετών πρόεδρος της Χορωδίας Εκπαιδευτικών, με σημαντικότατη και ανανεωτική προσφορά, που ανέβασε και πλούτισε τις καλλιτεχνικές μετοχές και συμμετοχές της ιστορικής πλέον αυτής μικτής Χορωδίας, που ήδη οδεύει το 38° έτος συνεχούς παρουσίας της στο βολιώτικο καλλιτεχνικό στερέωμα. Για το συγκεκριμένο λαμπρό έργο του Τάκη Παντελόπουλου σχετική εισήγηση έγινε από τον σημερινό ιδιαίτερα επίσης δραστήριο πρόεδρο της Χορωδίας Γιώργο Τουφεξή αλλά εκτενέστερα μίλησε γι’ αυτό ένα ακόμα παλιό και χαρισματικό απόμαχο μέλος της Χορωδίας Εκπαιδευτικών, ο παλιός Γεν. Γραμματέας της Βλάσης Παχιός, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του τιμώμενου και την πλούσια και πρωτοπόρα συμβολή του στο ανέβασμα και το πλάτεμα της καλλιτεχνικής προσφοράς του εν λόγω χορωδιακού συγκροτήματος που τιμάει την πόλη μας. Σύντομες επαινετικές προσλαλιές εξάλλου, έκαναν και η σημερινή και επί σειρά επίσης ετών μαέστρος της Χορωδίας Στάσα Τζάλλα αλλά και ο παλιός μαέστρος της Γιάννης Βασιλείου, ενώ στον τιμώμενο επιδόθηκε «τιμής ένεκεν» εκ μέρους του ΔΣ. και των μελών της Χορωδίας, και δια χειρός του σημερινού προέδρου της Γιώργου Τουφεξή, αναμνηστικό δίπλωμα, φιλοτεχνημένο από τον καλλιτέχνη χορωδό Χαρίτωνα Σαχίνη.

Στη σύντομη αλλά «γεμάτη» αντιφώνησή του ο Τάκης Παντελόπουλος ευχαρίστησε συγκινημένος το ΔΣ και τα μέλη της Χορωδίας για την τιμή που του επεφύλαξαν και διαβεβαίωσε τους παλιούς φίλους και ομοτέχνους του πως ό,τι έκανε για την προκοπή και προαγωγή του αγαπημένου του αυτού μουσικού φορέα ήταν από εσωτερική υπαγόρευση ενός ηθικού χρέους και μακριά από μια οποιαδήποτε ιδιοτελή στόχευση. Η εκδήλωση συνεχίστηκε μ’ ένα σύντομο αλλά ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα που απέδωσε η Χορωδία υπό τη διεύθυνση της Στάσας Τζάλλα, με τη συνοδεία στο πιάνο της Εύης Κανελλοπούλου.

Κ. Λπς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου