ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μυθιστόρημα με αστυνομική πλοκή

μυθιστόρημα-με-αστυνομική-πλοκή-23602

Παρουσιάζεται στο Βόλο το νέο βιβλίο της Βασιλικής Πιτούλη «Εκάλη – Μύκονος: Διαδρομή Εγκλήματος»

Το τελευταίο βιβλίο της Βασιλικής Πιτούλη με τίτλο «Εκάλη – Μύκονος : Διαδρομή Εγκλήματος» από τις εκδόσεις «Έναστρον» θα παρουσιάσουν στο Βόλο την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στις 7 το απόγευμα στον Πολυχώρο Public (Όγλ με Κονταράτου) ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Θηλέων Βόλου. Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν η Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά – εκπαιδευτικός – πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου, η Δήμητρα Αλλαμάνου –πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Θηλέων Βόλου και η Ροσσάνα Πώποτα – δημοσιογράφος ενώ στο συντονισμό της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Το βιβλίο «Εκάλη – Μύκονος: Διαδρομή Εγκλήματος» είναι αστυνομικό μυθιστόρημα και είναι το δεύτερο της Βασιλικής Πιτούλη με τον γοητευτικό και αδιάφθορο αστυνόμο Πάνο Μαυράκη. Στο βιβλίο αυτό ο αστυνόμος Μαυράκης βρίσκεται αντιμέτωπος μ’ έναν αθώο ληστή και αυτό γίνεται αφορμή να ξεδιπλωθεί μπροστά του ένας κόσμος γεμάτος λάμψη, χρήμα, εξουσία, διαπλοκή και καλά κρυμμένα μυστικά: Ο μεγαλόσχημος φαρμακοβιομήχανος Θανάσης Μπόκος και η γυναίκα του Νανά, ένα σχεδόν θρυλικό ζευγάρι• υπουργοί, μεγαλογιατροί, «κυρίες» του Κολωνακίου, κωλ γκερλ, τρελοί μόδιστροι, διάσημοι ποπ τραγουδιστές και ένα ακούραστο «τρεχαντηράκι». Ανάμεσα σε Κολωνάκι, Εκάλη και Μύκονο κινείται μια εγκληματική «υψηλή κοινωνία». Μα όσο προχωρημένο και αν είναι το κακό, στο βάθος ίσως προβάλλει μια υπόσχεση εξαγνισμού και καλοσύνης.

Η Βασιλική Πιτούλη, γεννημένη στο Βόλο από Ηπειρώτη πατέρα, είναι καθηγήτρια Οικονομικών και Γαλλικής Φιλολογίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει διδάξει στη Ριζάρειο Σχολή, στα εκπαιδευτήρια Καργάκου, σε δημόσιο ΙΕΚ, στα Τοσίτσεια – Αρσάκεια Λύκεια και έχει αποσπαστεί στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Επί τέσσερα χρόνια ήταν υπεύθυνη Σχολικής Βιβλιοθήκης. Στα δεκαοχτώ της βραβεύτηκε σε διαγωνισμό νεανικής ποίησης που οργάνωσε η εφημερίδα Θεσσαλία. Έχει συμπεριληφθεί στη λογοτεχνική εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση (έκδοση 2009), έχει ασχοληθεί με βιβλιοπαρουσίαση και βιβλιοκριτική, ενώ άρθρα και διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, περιοδικά και στο ίντερνετ. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 κατέβηκε υποψήφια στον Δήμο Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας – Εκάλης και ήρθε πρώτη επιλαχούσα δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς. Έχει δυο κόρες παντρεμένες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου