ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προβολή ντοκιμαντέρ στο Μουσείο Τσαλαπάτα

προβολή-ντοκιμαντέρ-στο-μουσείο-τσαλ-25497

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο πλαίσιο του αφιερώματος «Πολιτιστικά Τοπία, Χώρος και Χρόνος στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ», προβάλλει, σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου (19:00) το ντοκιμαντέρ «Giorgio de Chirico – Αργοναύτης της ψυχής» (2010-42’) των Γιώργου Λάγδαρη και Κώστα Ανέστη, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στο Βόλο.

Το ντοκιμαντέρ ξετυλίγει τη ζωή και το έργο του ζωγράφου Τζιόρτζιο ντε Κίρικο από τη γέννησή του στο Βόλο έως το θάνατό του στη Ρώμη. Ο πατέρας του καλλιτέχνη Εβαρίστο ντε Κίρικο, αρχιμηχανικός των «Σιδηροδρόμων Θεσσαλίας» ήταν βασικός συντελεστής στην κατασκευή του θεσσαλικού σιδηροδρομικού δικτύου στα τέλη του 19ου αιώνα. Μέσα από το ντοκιμαντέρ φωτίζονται άγνωστες πτυχές που αφορούν στο Βόλο και τη γύρω περιοχή που ενέπνευσαν τον Τζιόρτζιο ντε Κίρικο. Παράλληλα ιστορικοί τέχνης, συγγραφείς και κριτικοί μιλούν για την προσωπικότητα και το έργο του.

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκαν στο Βόλο (Πολυχώρος Τσαλαπάτα, Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα, Λύκειο Ελληνίδων Βόλου), το Πήλιο, την Αθήνα, το Ναύπλιο και τη Ρώμη. Την προβολή θα προλογίσουν οι σκηνοθέτες Γιώργος Λάγδαρης και Κώστας Ανέστης, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου