ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ομιλία της Βολιώτισσας συγγραφέως Γιώτας Κούγιαλη

ομιλία-της-βολιώτισσας-συγγραφέως-γι-31824

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου ο Ροταριανός Ομιλος Βόλου «Αργώ», στην καθιερωμένη ροταριανή βραδιά τη Δευτέρα 4 Απριλίου στο «Παρκ», παρακολούθησε από το βήμα του ομίλου την ομιλία της Βολιώτισσας συγγραφέως Γιώτας Κούγιαλη με θέμα: «H Παιδική Λογοτεχνία εχθές και σήμερα».

Η Γιώτα Κούγιαλη γεννήθηκε στο Προμύρι Μαγνησίας και ζει στο Βόλο. Εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως υπεύθυνη για την πρακτική άσκηση των φοιτητών του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1991 με ευθυμογραφήματα, διηγήματα και άρθρα της σε εφημερίδες και περιοδικά. Εχει δημοσιεύσει δύο μυθιστορήματα, τέσσερα εγχειρίδια για εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων τα τρία είναι σε συνεργασία, και δώδεκα βιβλία για παιδιά. Είναι ιδρυτικό μέλος και Γραμματέας του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚεΒιΜαΣυ). Η συγγραφέας με αδρές γραμμές σκιαγράφησε τη διαδρομή και εξέλιξη της παιδικής λογοτεχνίας, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε το τελευταίο δημιούργημά της, η «Αργοναυτική εκστρατεία σε κόμικ», που κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας. «Με την αφήγηση και ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου γίναμε και εμείς παιδιά για λίγο. Μας εξέπληξε ο διαφορετικός τρόπος προσέγγισης του τοπικού μας μύθου, τον οποίον η συγγραφέας συνέδεσε με χιούμορ με τη σημερινή εποχή» αναφέρουν τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου «Αργώ».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ροταριανοί του Ροταριανού Ομίλου Βόλου: ο εισερχόμενος πρόεδρος Στυλιανός Μαραβέγιας ο προπρόεδρος Γιώργος Ανθης, νέοι του Ομίλου Ροταράκτ Βόλου: Ιωάννης Καβατζίδης, Αθηνά Ελευθερίου, Αντώνης Ξόγνος και φίλοι καλεσμένοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου