ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ταξιδεύοντας με τα παραμύθια

ταξιδεύοντας-με-τα-παραμύθια-38670

Χοροθεατρική παράσταση παιδιών με τον «Ερωτόκριτο» για μικρά και μεγάλα παιδιά

Ο πολυχώρος εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας «Αξιον Εστί» παρουσιάζει την εναλλακτική βιωματική βιβλιοπαρουσίαση «Ο Ερωτόκριτος» σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου στις 19:00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Δράσεις για παιδιά και όσους νιώθουν παιδιά πραγματοποιούνται μέσα από μια χοροθεατρική παράσταση παιδιών, μια ξεχωριστή διασκευή, της πιο τρυφερής και πολυτραγουδισμένης ιστορίας της κρητικής λογοτεχνίας, του «Ερωτόκριτου», των συγγραφέων Κατερίνα Μουρίκη και Ιωάννα Κυρίτση – Τζιώτη, από τις εκδόσεις Διάπλαση.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν με τα παιδιά και τους γονείς οι συγγραφείς Κατερίνα Μουρίκη και Ιωάννα Κυρίτση – Τζιώτη.

Ο «Ερωτόκριτος» είναι μία έμμετρη μυθιστορία που συντέθηκε από τον Βιτσέντζο Κορνάρο στην Κρήτη τον 17ο αιώνα. Αποτελείται από 1.540 στίχους στην Κρητική διάλεκτο. Κεντρικό θέμα του είναι ο έρωτας ανάμεσα σε δύο νέους, τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα, και γύρω από αυτό περιστρέφονται και άλλα θέματα όπως η τιμή, η φιλία, η γενναιότητα και το κουράγιο. Ο Ερωτόκριτος πέρασε στη λαϊκή παράδοση και παραμένει δημοφιλές κλασικό έργο, χάρη και στη μουσική με την οποία έχει μελοποιηθεί.

Η παραπάνω χοροθεατρική παράσταση αποτελεί μέρος των δράσεων «Ταξιδεύοντας για τα παραμύθια – Δράσεις για παιδιά και για όσους νιώθουν παιδιά» που υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και γίνεται πραγματικότητα με την ευγενική χορηγία των Εκπαιδευτηρίων « άξιον εστί», του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Σύγχρονο Σχολείο», των εκδόσεων Διάπλαση και του «Park Hotel».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δήμου Βόλου και εντάσσεται στις Δράσεις του «Διαβάζω και αλλάζω», της μέρας παιδικού βιβλίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου