ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκθεση ζωγραφικής στο Τσικρίκη επισκέφθηκαν μαθητές τριών σχολείων

εκθεση-ζωγραφικής-στο-τσικρίκη-επισκ-45563

Οι μαθητές προετοιμάζουν τη δική τους έκθεση ζωγραφικής

Μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας και του 2ου Δημοτικού σχολείου Αισωνίας – Διμηνίου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση «ἀναδραμεῖν» του καλλιτέχνη Παυλή Μιχάλη στο κτίριο Τσικρίκη, που την διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι μαθητές με καθοδηγητή το ζωγράφο, περιηγήθηκαν στο χώρο της έκθεσης, έμαθαν πληροφορίες για τα έργα του και είδαν πως γίνεται το στήσιμο μίας έκθεσης ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να στήσουν και τη δική τους, αφού παίρνουν μέρος στην εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe 2015-2016, στο πλαίσιο της οποίας, με την εκπαιδευτικό κ. Κυριακοπούλου Μαρίλη, θα πραγματοποιήσουν ομαδική έκθεση ζωγραφικής, μαζί με μαθητές από το Νανοπούλειο Δημοτικό Σχολείο Τσαγκαράδας.

Ο εικαστικός Μιχάλης Παυλής σε συνεργασία με τη κ. Κυριακοπούλου Μαρίλη και στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Theachers 4 Europe, πραγματοποίησε ημερίδες και βιωματικά εργαστήρια όπου οι μαθητές των τριών σχολείων (ΝανοπούλειοΔημοτικό Σχολείο Τσαγκαράδας – 5ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας – 2ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας – Διμηνίου), συνεργάστηκαν και δημιούργησαν, υπό την καθοδήγησή του, τα δικά τους έργα, ορμώμενοι πάντα από τους πίνακες του ίδιου του καλλιτέχνη.

Πρόκειται για μία καινοτόμο εκπαιδευτική δράση συνεργασίας σχολείων που σκοπό έχει να δείξει ότι «η τέχνη ενώνει». Ο εικαστικός θα εκθέσει τα έργα του σε αντιπαραβολή με τα έργα των μαθητών που πήραν μέρος στο πρόγραμμα, στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο» και για το χρονικό διάστημα 13 Μαΐου έως 1 Ιουνίου2016. Στην επιτυχή έκβαση του προγράμματος συμβάλλουν και οι διευθυντές των τριών σχολείων, κ. Σαλταγιάννη Δήμητρα του Δημοτικού Σχολείου Μουρεσίου – Ξουριχτίου – Τσαγκαράδας, κ.Νάνος Γεώργιος του 5ουΔ.Σ. Ν. Ιωνίας και ο κ.Ρηγάκης Απόστολος του 2ου Δ.Σ. Αισωνίας – Διμηνίου καθώς και οι Σύλλογοι Διδασκόντων και των τριών σχολείων

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου