ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιερωμένο στη Lola Flores το doodle της Google

αφιερωμένο-στη-lola-flores-το-doodle-της-google-140184

Η Google τιμά με το doodle της την 93η επέτειο από τη γέννηση της μεγάλης ισπανίδας τραγουδίστριας, χορεύτριας και ηθοποιού Lola Flores.

Το σκίτσο της Google δείχνει τη Maria Dolores “Lola” Flores Ruiz, όπως είναι το πλήρες ονόμά της, η οποία γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου του 1923 στην πόλη Χερέθ ντε λα Φροντέρα της Ανδαλουσίας και πέθανε στις 16 Μαϊου 1995 στη Μαδρίτη από καρκίνο του μαστού σε ηλικία 72 ετών.

Με μακρινές τσιγγάνικες ρίζες από την πλευρά της μητέρας της, ασχολήθηκε από νωρίς με το χορό και γρήγορα έγινε μια από τις κορυφαίες χορεύτριες και τραγουδίστριες του φλαμένκο. Η Flores εμφανίστηκε και στη μεγάλη οθόνη, με τη συμμετοχή της στην ταινία The Balcony of The Moon, το 1962.

Το 1958 η Lola Flores παντρεύτηκε τον τσιγγάνο κιθαρίστα Antonio Gonzalez el Pescailla από την Καταλονία, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά τα οποία ασχολήθηκαν επίσης με τον καλλιτεχνικό χώρο, την τραγουδίστρια και ηθοποιό Lolita Flores, τον ροκ μουσικό, τραγουδιστή και ηθοποιό Antonio Flores και την τραγουδίστρια και ηθοποιό Rosario Flores.

Λίγο μετά το θάνατο της “La Faraona”, ο γιος της Antonio Flores αυτοκτόνησε με υπερβολική δόση βαρβιτουρικών σε ηλικία 33 χρόνων και θάφτηκε δίπλα στη μητέρα του.

Το 2007 η ζωής της διάσημης Ισπανίδας μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με την ταινία Lola, la película. Η ταινία αφηγείται τα πρώτα χρόνια της ζωής της από το 1931 έως το 1958.

entertainment.in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου