ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση βιβλίου του Ν. Δεληγεώργη

παρουσίαση-βιβλίου-του-ν-δεληγεώργη-204620

Πραγματοποιήθηκε στα παιδιά των κατηχητικών του Αγίου Γερασίμου

Παρουσίαση του βιβλίου του προέδρου του «Ιδρύματος Αφών Δεληγεώργη» κ. Νικολάου Δεληγεώργη, «Η Λουλού, ένα θαυμάσιο σκυλάκι» πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της ενορίας των Μελισσατίκων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δεληγεώργειου Πνευματικού Κέντρου με ομιλητές τους π. Κωνσταντίνο Κατσινούλα, την κ. Συνοδή Ματσούκα και το ζεύγος Νικολάου και Σοφίας Δεληγεώργη.

Ο π. Κων/νος αναφέρθηκε στη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον και τα ζώα μέσα από την Παλαιά Διαθήκη, και συγκεκριμένα από το βιβλίο της Γενέσεως, τονίζοντας ότι «η αγάπη μας και ο σεβασμός μας στο Θεό εκφράζεται και μέσα από το σεβασμό και το ενδιαφέρον μας για το φυσικό περιβάλλον γενικά και για τα ζώα πιο ειδικά».

Η κ. Ματσούκα αναφέρθηκε στη σχέση της ενορίας με τα ζώα και στη συνέχεια διαβάστηκε σχετική παράγραφος του βιβλίου, όπου υπογραμμίζεται πώς το ένστικτο των ζώων τα καθοδηγεί στο να αντιλαμβάνονται τον φιλικά διακείμενο ή όχι, ώστε να προστατεύονται και να προστατεύουν.

Η κ. Δεληγεώργη αναφέρθηκε σε κάποια περιστατικά από τη συμπεριφορά του κατοικίδιου ζώου τους, που εντυπωσιάζουν για τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί με τους ανθρώπους και τόνισαν για μία ακόμη φορά τη διάθεσή τους να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και των οικογενειών τους για την ανάπτυξη υγιούς φιλοζωικής δράσεως.

Ο συγγραφέας Νικόλας Δεληγεώργης ανέγνωσε αποσπάσματα από το βιβλίο του, δώρισε στα παιδιά του κατηχητικού από ένα βιβλίο και συνέστησε να το διαβάσουν και οι γονείς τους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη μουσική υπόκρουση των μελωδιών που τραγούδησαν τα παιδιά του κατηχητικού. Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεια του κ. Δεληγεώργη να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά να αγαπούν και να σέβονται τα ζώα από αυτή την ηλικία, γιατί πρόκειται για τους πολίτες και τους ηγήτορες του αύριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου