ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναμνήσεις και συγκίνηση

αναμνήσεις-και-συγκίνηση-241215

Παρουσιάστηκε χθες το βιβλίο του Τάσσου Μητρογώγου με τίτλο «Θυμάμαι»

Παρουσία αρκετών φίλων του βιβλίου παρουσιάστηκε χθες το πόνημα καρδιάς του Τάσσου Μητρογώγου, στο οποίο καταγράφονται στιγμιότυπα και αναμνήσεις μιας αξέχαστης εποχής. Το βιβλίο «Θυμάμαι – Γνώσεις, μνήμες και εμπειρίες μιας ζωής γεμάτης μουσική», παρουσιάστηκε στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη, Αντωνοπούλου 17 – Δημητριάδος, από το Καφέ της Επιστήμης και των Τεχνών, σε συνεργασία με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου.

Ομιλητές ήταν οι Αρτεμις Κουτσούκου, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας, Ροσσάνα Πώποτα, δημοσιογράφος, Μαρία Αρφέ, συγγραφέας, υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων HΡΑ Εκδοτική. Αφήγηση: Ροσσάνα Πώποτα. Συντόνισε ο Σωτήρης Πολύζος, δημοσιογράφος. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά με τους Γιώργο Φουντούλη (κιθάρα), Μαρίνα Βολουδάκη και Θωμά Σκοτίδα (τραγούδι).

Ο αειθαλής Τάσσος Μητρογώγος (φωτό: Ράνια Μανασή)

«Είμαι ικανοποιημένος γιατί αυτή η προσπάθειά μου 5-6 ετών να συγκεντρώσω στο βιβλίο μου «Θυμάμαι» 306 σελίδων, συνοπτικά τη μουσική ιστορία του τόπου μας και το Βολιώτικο ραδιόφωνο, που πήρε σάρκα και οστά. Χρειάστηκε εκτός από τις δικές μου εμπειρίες, με επαφές που είχα στις εκπομπές μου, αλλά και πιο πριν στα εφηβικά μου χρόνια σαν χορωδός πρώτα στη χορωδία Ποτούμπνη, αργότερα σαν σολίστας και σπουδαστής της Δραματικής Σχολής Λέλας Σταμούλη, να συγκεντρώσω όλο αυτό το υλικό και να ανατρέξω στη βιβλιογραφία όσων ασχολήθηκαν με τη μουσική μας κουλτούρα από τις αρχές του αιώνα, με φωτογραφίες (Φ. Βογιατζή, Ι. Ζημέρη) και νεώτερους (Δ. Κόταλη, Δ. Πετρή, Α. Βαΐτση).
Και φυσικά υπάρχουν, ίσως, παραλείψεις, άθελά μου, για τις οποίες ζητώ συγγνώμη.

Θέλω να πιστεύω ότι οι Βολιώτες μουσικόφιλοι παλαιοί και νέοι θα βρουν ενδιαφέροντα ντοκουμέντα, που ίσως δεν γνωρίζουν, και θα νιώσουν υπερήφανοι για τους καλλιτέχνες μας και των γραμμάτων που γεννήθηκαν ή έζησαν ή έχουν την καταγωγή από το Βόλο και την περιοχή του, πανελλήνιας και όχι μόνο ακτινοβολίας» όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο συγγραφέας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παριστάμενων.

Πολλοί φίλοι του βιβλίου παρευρέθηκαν στην εκδήλωση

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου