ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κολατσιό σε άπορους μαθητές

κολατσιό-σε-άπορους-μαθητές-276266

Διευρύνεται διαρκώς ο κύκλος δράσης της Κουζίνας Αλληλεγγύης, της εθελοντικής δομής που αποτελεί συλλογική δράση και αγκαλιάζει πλέον τα άπορα παιδιά του Βόλου. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, προσφέρεται δεκατιανό σε 25 μαθητές τριών σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, ενώ παράλληλα διανέμονται κάθε εβδομάδα 400 μερίδες φαγητό σε απόρους οι οποίοι στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το κολατσιό περιλαμβάνει φρούτο, μήλο ή αχλάδι, νερό εμφιαλωμένο, τοστ, ή τυρόπιτα ή κουλούρι με τυρί, αντίστοιχα, τα οποία προσφέρονται εναλλάξ σε καθημερινή βάση στους άπορους μαθητές, προκειμένου να είναι ισορροπημένη η διατροφή τους.

Τα τρόφιμα δίνονται κάθε μέρα, με κάθε διακριτικότητα στους διευθυντές των αντίστοιχων σχολείων, οι οποίοι τα διανέμουν με τη σειρά τους, στα παιδάκια που έχουν ανάγκη.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς και υλοποιείται με τη συνδρομή ευαισθητοποιημένων επαγγελματιών της περιοχής μας, οι οποίοι στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις, τις κοινωνικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν οι εθελοντές της κουζίνας αλληλεγγύης.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η Αγγελική Ιωαννίτη, «ψυχή» της προσπάθειας, επεσήμανε ότι «το αίτημα υποβλήθηκε από γονείς, απευθυνθήκαμε στη συνέχεια στους διευθυντές και το συγκεκριμένο πρόγραμμα άρχισε να υλοποιείται σε τρία σχολεία της Νέας Ιωνίας. Στο μεταξύ, έχουμε επισκεφτεί και άλλα σχολεία και αναμένουμε αντίστοιχα αιτήματα, δεδομένου ότι πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες».

Τα έντονα προβλήματα που οξύνονται λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι εμφανή, ταυτόχρονα, στα αιτήματα για εξασφάλιση φαγητού, τα οποία διατυπώνονται από πολλούς Βολιώτες και δεκάδες οικογένειες.

Διανομή φαγητού πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από την Κουζίνα Αλληλεγγύης, η οποία έχει λάβει πλέον τη μορφή εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Την Παρασκευή, ειδικότερα, διανέμονται διπλές μερίδες φαγητού, για την κάλυψη των αναγκών και της επόμενης μέρας, ενώ στο μεταξύ, κάθε εβδομάδα προσφέρονται τρόφιμα μακράς διαρκείας σε 20 άπορες οικογένειες.

Οι κοινωνικές πρωτοβουλίες διευρύνονται, παράλληλα, όσο βαθαίνει το ρήγμα της οικονομικής κρίσης, με τους εθελοντές της δραστήριας ομάδας να συνδράμουν δεκάδες καθημερινά αιτήματα, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο άρτος ο επιούσιος για όσους έχουν ανάγκη.

Πολλοί ευαισθητοποιημένοι Βολιώτες παράλληλα, προσφέρουν στην Κουζίνα Αλληλεγγύης μαγειρεμένο φαγητό ή τα εδέσματα που περίσσεψαν από το πάρτι ή την οικογενειακή γιορτή που διοργανώνουν. Οσο αυξάνονται τα αιτήματα για βοήθεια, εντείνονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται προς την κατεύθυνση της συνδρομής της τοπικής κοινωνίας, ενώ όπως υπογράμμισε η κ. Ιωαννίτη «η προσπάθεια είναι συλλογική.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μας βοηθούν και παράλληλα επαγγελματίες της περιοχής μας, οι οποίοι στηρίζουν τις προσπάθειές μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου