Με χορό και μουσική

Τελευταία ενημέρωση: 2015-10-07, 13:38:25
Η αφίσα της νέας προσπάθειας
Με χορό και μουσική

Τέσσερα μουσικά και ένα χορευτικό σύνολο δημιουργήθηκαν από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, με σκοπό την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας σε νέους και ενήλικες.

Το πρώτο μουσικό σύνολο είναι η «Παιδική Χορωδία», στην οποία μπορούν να ενταχθούν παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών και να συμμετέχουν στις πρόβες που θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση από τις 12 έως τη 1μ. στο Πν. Κέντρο (Κ. Καρτάλη - Ανθ. Γαζή).

Το δεύτερο μουσικό σύνολο είναι η «Νεανική Χορωδία» αγοριών και κοριτσιών, ηλικίας 12 έως 18 ετών. Τα μαθήματα θα λαμβάνουν χώρα στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως κάθε Σάββατο από τη 1.00 έως τις 2.00 μ.

Το τρίτο μουσικό σύνολο είναι η Χορωδία «Ενηλίκων Παραδοσιακής Μουσικής» και απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες που αγαπούν την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική και επιθυμούν, κάθε Τρίτη από τις 7.30 έως τις 8.30 μ.μ., να συμμετέχουν στις πρόβες της Χορωδίας στο Πνευματικό Κέντρο.

Το τέταρτο μουσικό σύνολο είναι το «Εντεχνο Τμήμα Ενηλίκων Χορωδιακής Μουσικής», το οποίο θα προσελκύσει όσους αγαπούν την έντεχνη χορωδιακή μουσική και θα συναντιούνται κάθε Τρίτη από τις 8.30 έως τις 9.30 μ.μ. στο Πν. Κέντρο.

Χοράρχης και στα τέσσερα Μουσικά Σύνολα της Ιεράς Μητροπόλεως θα είναι η καταξιωμένη Μουσικός κ. Μαριάννα Σαμαρτζή.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο Βιβλιοπωλείο «Λύχνος», ενώ πληροφορίες μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει από τον π. Γαβριήλ Βοϊτσέσκου, στο τηλ. 6979096414. Ο Αγιασμός Ενάρξεως των μαθημάτων της Παιδικής και της Νεανικής Χορωδίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο.

Επίσης, τα τελευταία χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη έχει δημιουργηθεί ένα χορευτικό σχήμα το οποίο αποτελείται από κυρίες με σκοπό την εκμάθηση παραδοσιακών χορών και τη διατήρηση της παραδόσεως του τόπου μας. Το παραπάνω σχήμα θα λειτουργήσει και φέτος στο Πνευματικό Κέντρο. Η έναρξη και ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 6.00 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες στην κ. Αικατερίνη Γκανέτσα, στα τηλέφωνα 24210 83987, 6980266931.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=