ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα μυστικά της Αμφίπολης αποκαλύπτει η Κ.Περιστέρη

τα-μυστικά-της-αμφίπολης-αποκαλύπτει-298850

Την πορεία των ανασκαφικών εργασιών στον πολυσυζητημένο, την τελευταία διετία, λόφο Καστά της Αμφίπολης παρουσιάζει το απόγευμα της Τετάρτης η αρχαιολόγος, υπεύθυνη της ανασκαφής.

Η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά μέσω Διαδικτύου από τον σύνδεσμο (http://www.auth.gr/video/19293) και προβάλλεται ταυτόχρονα και στο αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ που είναι ανοιχτό για το κοινό.

Σύμφωνα με στοιχεία του «Βήματος», έχουν προκύψει νέα στοιχεία που οδηγούν στην εκτίμηση ότι ο τύμβος Καστά της Αμφίπολης κατασκευάστηκε, τουλάχιστον αρχικά, προς τιμήν εξέχουσας προσωπικότητας.

Μάλιστα, η μελέτη των δεδομένων φαίνεται ότι τείνει να ανασυνθέσει σε κάποιο βαθμό την ταυτότητα προσώπου στο οποίο είχε αφιερωθεί μνημείο με λατρευτική χρήση.

Πάντως, εν γένει από τα δεδομένα του τάφου, και όχι μόνο, οι επιστήμονες θεωρούν ότι το σύνολο παραπέμπει σε νεκρό ή νεκρούς αφηρωισμένους, αναφέρει η εφημερίδα.

Την παρουσίαση με τίτλο «Ερευνώντας τον τύμβο Καστά Αμφίπολης: 2012-2014» διοργανώνουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου