ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκθεση Βυζαντινής Τέχνης

εκθεση-βυζαντινής-τέχνης-301956

Αγιογράφοι από το Αγιο Ορος και χώρες του εξωτερικού παρουσιάζουν έργα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Εκατόν πενήντα Αγιογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση Αγιογραφίας που εγκαινιάστηκε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, με τη συμμετοχή δεκάδων φίλων της συγκεκριμένης τέχνης.

Η παραπάνω έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων για τη νέα ιεραποστολική χρονιά στη Σχολή Αγιογραφίας της Μητρόπολης Δημητριάδος, η οποία έχει δώσει τα φώτα της γνώσης σε δεκάδες Βολιώτες και Βολιώτισσες κάθε ηλικίας, ανοίγοντας δρόμους επαγγελματικής εξέλιξης ακόμη και σε δύσκολες εποχές.

Η καθιερωμένη, πλέον, έκθεση Αγιογραφίας, εντάσσεται στο θεματικό έτος «Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας» και συνδιοργανώνεται από τους φορείς πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του Πολιτιστικού αποθέματος» και τη Σχολή Αγιογραφίας «Διά χειρός».

Πρόκειται για την πραγματοποίηση μιας ιδέας του επικεφαλής της Σχολής Αγιογραφίας π. Δημητρίου Κατούνη, την οποία με ικανοποίηση δέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και εντάχθηκε στις δραστηριότητες του «Θεματικού Ετους 2015», που υλοποιεί η «Μαγνήτων Κιβωτός» από την αρχή της χρονιάς.

Στην έκθεση Βυζαντινής Τέχνης συμμετέχουν παράλληλα και αγιογράφοι Μοναχοί από το Αγιον Ορος, παρουσιάζοντας εικόνες από τη Ρουμανία, τη Σερβία και άλλες Ορθόδοξες χώρες. Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η εικαστικός Ελενα Νικηφόρου και ο π. Δημήτριος Κατούνης.

Η χθεσινή, εναρκτήρια εκδήλωση της έκθεσης, πλαισιώθηκε από δύο πολύ χαρακτηριστικές ομιλίες για την Βυζαντινή Τέχνη από τον Αγιογράφο Πρωτ. Σταμάτιο Σκλήρη και τον επίσης Πρωτ. Θωμά Συνοδινό, τον πολύ γνωστό στην περιοχή μας, από την περίοδο Αρχιερατείας στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου και σήμερα προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης, για όσους επιθυμούν να την επισκεφτούν, είναι από 14:00 έως 21:00 καθημερινά, το Σάββατο 11.00 έως 15.00 και την Κυριακή είναι κλειστά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου