ΕΞΟΔΟΣ

Πρεμιέρα για σινεφίλ (trailer)

πρεμιέρα-για-σινεφίλ-trailer-308289

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των προβολών στο Μεταξουργείο Ν. Ιωνίας

Με την ταινία «H μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι» ανοίγει σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ο κύκλος προβολών της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας ξεκινούν όπως κάθε χρόνο σήμερα, τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου και λήγουν στα τέλη του Μαΐου. Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στις 9:30 μ.μ. στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία και κάθε Δευτέρα στις 9:15 μ.μ. στο Αχίλλειο στο Βόλο.

Η αποψινή εναρκτήρια ταινία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Πιφ με πρωταγωνιστές τους: Κριστιάνα Καποτόντι, Πιφ, Αλεξ Μπισκόντι, Τζινέβρα Αντόνα, Κλαούντιο Τζιοέ, Μπάρμπαρα Ταμπίτα.

Γραφική, λαϊκή κωμωδία που επιχειρεί μία διαφορετική καυστική ματιά στη Μαφία από τον «Πιφ» (Πιερφραντσέσκο Ντιλιμπέρτο), τον πιο διάσημο σατιρικό κωμικό της ιταλικής τηλεόρασης.

O μικρός Αρτούρο γεννιέται στο Παλέρμο της δεκαετίας του ‘70 – τη μέρα που ο διαβόητος Βίτο Τσιαντσιμίνο εκλέγεται Δήμαρχος και ο μεγαλομαφιόζος Σαλβατόρε Ρίνα οργανώνει ένα θρυλικό αιματοβαμμένο ξεκαθάρισμα. Μεγαλώνοντας σε ένα τέτοιο περιβάλλον στη Σικελία, το μικρό αγόρι μαθαίνει να μην τρομάζει με τους συνεχείς σκοτωμούς, πιστεύοντας δύο λανθασμένους αστικούς μύθους: δολοφονούνται μόνο όσοι ερωτεύονται και η Μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι. Τα πράγματα περιπλέκουν όταν η Φλόρα, ένα νέο κοριτσάκι, έρχεται στο σχολείο τους. Ο μικρός Αρτούρο την ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Ταυτόχρονα, παθαίνει εμμονή με τη δημοσιογραφία (κι όσους θρυλικούς δημοσιογράφους καλύπτουν τη σκοτεινή διαπλοκή με τη Μαφία), αλλά και τον 7 φορές εκλεγμένο Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζούλιο Αντρεότι. Τα χρόνια περνούν κι ο Αρτούρο θα ξανασυναντήσει τη Φλόρα το 1992, όταν όλοι έχουν ωριμάσει, πολλά έχουν απομυθοποιηθεί και έχουν μία πιο ξεκάθαρη, πικρή ματιά για όσα πραγματικά συμβαίνουν στο Παλέρμο.

Ο Πιερφρανσέσκο «Πιφ» Ντιλιμπέρτο κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, συνυπογράφει το σενάριο και πρωταγωνιστεί ως «Αρτούρο» σε μία ταινία που επιχειρεί να ξεστομίσει σύνθετες, καυστικές αλήθειες για τη βαθιά διαφθορά και την πολιτική naiveté μιας χώρας, μέσα από την επίφαση της ρομαντικής, κοινωνικής, λαϊκής κομεντί. Το περιτύλιγμα θυμίζει ρετρό, νοσταλγικές κωμωδίες εποχής, οι ήρωες συμπεριφέρονται με μία παλιομοδίτικη αφέλεια, τα (αληθινά) γεγονότα παρουσιάζονται ως τραγική αντίστιξη στην κατά τα άλλα γραφική, ρομαντική αφήγηση ενός παιδικού παρελθόντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου