ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής διάκριση

διεθνής-διάκριση-321902

Πρώτο βραβείο απέσπασαν ο Σύλλογος για τη Διάδοση της Παράδοσης Κ. Λεχωνίων και η Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού στο Πλέβεν

Σημαντική διάκριση και συγκεκριμένα το 1ο βραβείο απέσπασαν ο Σύλλογος για τη Διάδοση της Ελληνικής Παράδοσης Κάτω Λεχωνίων και η Λέσχη Εργαζομένου κοριτσιού στο 1ο διαγωνιστικό Φεστιβάλ τραγιού και χορού που πραγματοποιήθηκε στο Πλέβεν της Βουλγαρίας.

«Η Ελληνική περηφάνια και η θέρμη της ψυχής μας στο όμορφο και φιλόξενο Pleven τους άγγιξε όλους, ιδίως την επταμελή επιτροπή που καθηλώθηκε, όπως δήλωσε, παρόλη τη βροχή που ξεκίνησε να πέφτει μόλις ανεβήκαμε στη σκηνή» αναφέρει η πρόεδρος Βίκυ Τσεκούρα.

Μετά το παραδοσιακό μέρος το μέλος του χορευτικού Κωνσταντίνος Σταμούλης, μαθητής ακόμα στο Λύκειο, «έπιασε» την κιθάρα του και στάθηκε περήφανα μπροστά σε ένα πλήθος, που φώναζε και χειροκροτούσε για τη χώρα μας. Ολη την ώρα που τραγουδούσε τη «Μακεδονία του παλιού καιρού» και τους «Ζεϊμπέκηδες» ο κόσμος τον επευφημούσε ακόμα και η ίδια η αντιπροσωπία των Σκοπίων, που στο τέλος προσέφερε δώρα και εύσημα για τη νίκη των δύο Συλλόγων.

«Οταν ξεκίνησε ο «Ζορμπάς» κι ανέβηκαν όλοι και πάλι στη σκηνή είναι από τις στιγμές που μόνο τις ζεις, δεν υπάρχουν λόγια να την περιγράψεις. Συνοδοί και χορευτές ήμασταν μία ομάδα με κέφι και ελπίδα ότι θα πετύχουμε και τα καταφέραμε» επισημαίνει η κ. Τσεκούρα, η οποία διατυπώνει θερμές ευχαριστίες «στη Δημοτική Αρχή που μας πίστεψε, την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κα. Γιούλη Μποντού – Τοκαλή που μας προσκάλεσε και μας συνόδευσε και τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ κ. Γιώργο Βλιώρα που μας στήριξε» και όλους όσους συνέδραμαν την προσπάθεια.

«Οσο για «τα αδέλφια μας» στο Pleven, τους περιμένουμε στην πόλη μας για να ανταποδώσουμε όλα όσα έκαναν για μας» υπογραμμίζει η κ. Τσεκούρα. «Είμαστε ευγνώμονες που στα πλαίσια της υποψηφιότητας της πόλης μας για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, ήταν η πρώτη επίσημη εκδήλωση και φέραμε την Ελλάδα, Το Βόλο και τα Κάτω Λεχώνια στην πρώτη θέση» σημειώνει, η ίδια, τονίζοντας παράλληλα ότι «για μένα αυτό το βραβείο είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους θέλησαν κατά καιρούς να αποδείξουν την αξία τους μειώνοντας τη δική μου. Ευχαριστώ λοιπόν τους χορευτές μου που με εμπιστεύονται και με κάνουν υπερήφανη, καθώς και όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά μου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου