ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξύπνησε αλησμόνητα βιώματα το βιβλίο “Θυμάμαι”

ξύπνησε-αλησμόνητα-βιώματα-το-βιβλίο-8-345234

Η βιβλιοπαρουσίαση του έργου του Τάσσου Μητρογώγου έγινε προχθές στο Γιούσουρι

Μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη με λόγο και μουσική, χάρισαν στο κοινό οι διοργανωτές της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου «Θυμάμαι» του Τάσσου Μητρογώγου, που εκδόθηκε πρόσφατα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία προχθές Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στο Γιούσουρι, και αγκαλιάστηκε από πολλοί παλιούς και νέους φίλους του διακεκριμένου δημοσιογράφου και μουσικού παραγωγού Τάσσου Μητρογώγου. Σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία, όλοι μαζί, να θυμηθούν και να μοιραστούν αλησμόνητες στιγμές της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής του Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΥ

Την εκδήλωση προλόγισε η Μαρία Αρφέ σημειώνοντας ότι «πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο που σε ταξιδεύει στο παρελθόν. Μέσα από τις σελίδες του, οι παλαιοί θυμούνται τον παλιό Βόλο, γυρίζουν πίσω στο παρελθόν και ζωντανεύουν τις αναμνήσεις τους, ενώ οι νεότεροι γνωρίζουν αθέατες πτυχές της καλλιτεχνικής φυσιογνωμίας της πόλης μας».

Για το έργο και το δημιουργό του μίλησαν επίσης οι: Βασίλης Μητσάκης, Ροσάννα Πόπωτα και Νίκος Βαραλής, και τόνισαν την αξία του βιβλίου ως ενός «έργου ζωής», που αποτελεί μοναδική συνεισφορά στη διάσωση του πολιτιστικού χάρτη του Βόλου. Πρόθεση του συγγραφέα, όπως αυτή εκφράζεται στον πρόλογο του βιβλίου είναι να επιχειρήσει μια συνοπτική ξενάγηση στο παρελθόν, με σκοπό να θυμίσει και να αποτυπώσει πτυχές άλλων εποχών που προσδοκούν να δώσουν ερέθισμα στις νεότερες γενιές.

Ο συγγραφέας του έργου, Τάσσος Μητρογώγος, ευχαρίστησε θερμά το κοινό για την παρουσία του, ενώ -υπό την αγαπημένη μελωδία του τραγουδιού «Ι did it my way»- αρκέστηκε μόνο στο να πει: «Αντικρίζοντας τη φιλική παράγκα του Ραδιοφωνικού Σταθμού, που βρίσκεται τόσο κοντά μας σήμερα, έναντι του Γιούσουρι, θυμάμαι με συγκίνηση και νοσταλγία τα 40 χρόνια που έζησα εκεί». Ο ίδιος συγκίνησε δε το κοινό με την ευαισθησία του, όταν τραγούδησε το ρεφρέν του γνωστού τραγουδιού «Ας ερχόσουν για λίγο», συνοδεία της μουσικής ερμηνείας του Νίκου Νέβρου.

Στη συνέχεια, η Ροσάννα Πόπωτα αποτύπωσε σε μεστό λόγο το περιεχόμενο του βιβλίου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει εγκάρδια το δημιουργό του, Τάσσο Μητρογώγο, για την αμέριστη προσφορά και δράση του στο πολιτιστικό γίγνεσθαι, εντός και εκτός των ορίων του Βόλου.

Η ίδια αναφερόμενη στο βιβλίο τονίζει: «Πρόκειται για ένα βιβλίο – λεύκωμα εξαιρετικής και ποιοτικής προσέγγισης, περιλαμβάνοντας πρόσωπα και γεγονότα, στιγμές και δράσεις αλλοτινές και τωρινές. Ο Τάσσος με δύναμη και θέληση αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο για να καταγράψει τις καλές και δύσκολες στιγμές που έζησε, όχι με σκοπό να γράψει την αυτοβιογραφία του αλλά για να αναδείξει και να διασώσει τις ζωές άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων, μέσα από την προσωπική σχέση που διατηρούσε με αυτούς» και συνεχίζει « αποτυπώνει στις σελίδες του χρόνια αξέχαστα, αφήνοντας πίσω του -για τη νεότερη γενιά- ήχους και στίχους, εικόνες και πρόσωπα. Το βιβλίο «Θυμάμαι»προσεγγίζει μια πραγματικότητα που πρέπει να γίνει αιωνιότητα»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου