ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απ’ το Νεπάλ στη Σκόπελο ~ Ταινία με 6.000 προβολές για το νησί

απ-το-νεπάλ-στη-σκόπελο-ταινία-με-6-000-πρ-359453

Περισσότερες από 600 συμμετοχές στο τοπικό φεστιβάλ χορού που ενίσχυσε την τουριστική κίνηση

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τέθηκε για μια ακόμη χρονιά η Σκόπελος, η οποία «φιλοξένησε» περισσότερα από 600 μέλη δεκαεπτά χορευτικών ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέχρι το μακρινό Νεπάλ και παράλληλα πολυάριθμους επισκέπτες, τις προηγούμενες μέρες. Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που ολοκληρώθηκε προχθές, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης του νησιού και ταυτόχρονα τη δημιουργία ταινίας με θέμα τη Σκόπελο, η οποία έχει ήδη γίνει viral προσελκύοντας 6.000 διαδικτυακούς θεατές, με την προοπτική προβολής στο τηλεοπτικό «Μένουμε Ελλάδα».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

H νέα ταινία μυθοπλασίας των Νικόλα Μακρή και Μιχάλη Γιγιντή είναι εμπνευσμένη από το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος».

Οι σκηνοθέτες παρακολουθούν μέσα από τον κινηματογραφικό τους φακό

την προετοιμασία των ανθρώπων της Σκοπέλου ενόψει του Φεστιβάλ, καταγράφοντας εντυπωσιακές εικόνες στη νέα μικρού μήκους ταινία μυθοπλασίας με τίτλο: «Skopelos Dance Festival: We are waiting for you».

Στο μεταξύ, πανδαισία ήχων και χρωμάτων συνέθεσαν το φεστιβάλ, με τους εκπροσώπους του μακρινού Νεπάλ, να εντυπωσιάζουν το κοινό, παρουσιάζοντας χορούς από την πατρίδα τους, ντυμένοι με τις τοπικές φορεσιές. Οι 22 χορευτές που συνέθεταν την ομάδα από το Νεπάλ, ταξίδεψαν για πρώτη φορά στην περιοχή μας, προσελκύοντας βλέμματα θαυμασμού. Η ομάδα Everest Nepal Cultural Group είναι γραμμένη στα μητρώα της UNESCO στο πεδίο του χορού, είναι επίσημος φορέας παγκόσμιος, που συμμετέχει σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού και για πρώτη φορά επισκέφτηκε, όπως προαναφέρθηκε, στην περιοχή μας.

Το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που διοργάνωσαν για μια ακόμη χρονιά η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προς τιμή του εμπνευσμένου χοροδιδάσκαλου Διαμαντή Παλαιολόγου, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Δήμου Σκοπέλου και της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της διοργάνωσης και την εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου, που συνέβαλε στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. «Αναμφίβολα το συγκεκριμένο φεστιβάλ, αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός και παράλληλα μια πρόταση ενίσχυσης του εναλλακτικού τουρισμού στο νησί. Τα καταλύματα παρουσίασαν πολύ καλή εικόνα από άποψη πληρότητας, λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων, των συνοδών τους και των επισκεπτών του νησιού. Είμαι ενθουσιασμένος από τη δουλειά που έκανε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα»» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλούδης.

Για την υλοποίηση του επιτυχημένου, για μια ακόμη χρονιά, εγχειρήματος, συνεργάστηκαν διάφοροι φορείς και 45 περίπου εθελοντές, οι οποίοι εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο, με επικεφαλής το «Πλέγμα». Η πρόεδρος της συγκεκριμένης αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, Κωνσταντίνα Αγγελέτου, επεσήμανε από την πλευρά της ότι «ως προσπάθεια συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, διότι αποτελεί μια εναλλακτική μορφή τουρισμού. Πολλοί από τους συμμετέχοντες στο περσινό φεστιβάλ ήρθαν φέτος για διακοπές στη Σκόπελο και από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να τους δείξουμε τα καλύτερα της Σκοπέλου, προκειμένου να πάρουν μια μικρή γεύση του νησιού».

Αρκετά ξενοδοχεία του νησιού σημείωσαν υψηλά ποσοστά πληρότητας λόγω του φεστιβάλ, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η προσπάθεια στο μέλλον. Σε εποχές δύσκολες για τον τουρισμό, λόγω της αμφίβολης και αμφίδρομης πολιτικής και οικονομικής κατάστασης, το έμψυχο δυναμικό του νησιού, ένωσε για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις του, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, με πολύ θετικά αποτελέσματα για όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου